20 milyonu aşkın vatandaş yararlanacak

Torba yasa aflarından yararlanmak isteyenlerin en geç 1 Aralık 2014 tarihine kadar başvuru yapması gerekiyor.

20 milyonu aşkın vatandaş yararlanacak

Ka­mu­oyun­da tor­ba ya­sa ola­rak bi­li­nen ka­mu ala­cak­la­rı­na af ve öde­me ko­lay­lı­ğı ge­ti­ren ya­sa res­men yü­rür­lü­ğe gir­miş ol­du. Dev­le­tin top­lam 210 mil­yar li­ra­lık ala­ca­ğı­nın bir bö­lü­mü­ne öde­me ko­lay­lı­ğı ge­ti­rip bir bö­lü­mü­nü ta­ma­men si­len dü­zen­le­me­den 20 mil­yo­nu aş­kın va­tan­da­şın ya­rar­lan­ma­sı bek­le­ni­yor.
 
SON BAŞVURU 1 ARALIK'TA
 
Teb­li­ğe gö­re, af­tan ya­rar­la­na­cak va­tan­daş­lar­la şir­ket­le­rin en geç 1 Ara­lık 2014 Pa­zar­te­si gü­nü me­sa­i bi­ti­mi­ne ka­dar baş­vu­ru­da bu­lun­ma­la­rı gere­ki­yor. Baş­vu­ru­yu ya­pıp tak­sit­li öde­me­yi ter­cih eden­le­rin 31 Ara­lık 2014 gü­nü me­sa­i saa­ti bi­ti­mi­ne ka­dar ilk tak­sit tu­ta­rı­nı ya­tır­ma­la­rı şart.
 
120 LİRALIK BORÇLAR SİLİNDİ
 
Teb­liğ­le bir­lik­te, 31 Ara­lık 2013 ta­ri­hin­den ön­ce ke­sil­miş olan 120 li­ra ve al­tın­da­ki tra­fik ce­za­la­rı baş­ta ol­mak üze­re si­ga­ra ce­za­sı dı­şın­da­ki tüm ce­za­lar bu­gün iti­ba­riy­le oto­ma­tik ola­rak si­lin­di. Ana­pa­ra­sı 120 li­ra­yı geç­me­yen ce­za­la­ra uy­gu­la­nan ila­ve zam­lar da ay­nı şe­kil­de öden­me­ye­cek. Ce­za as­lı da­ha yük­sek olup da bu­gü­ne ka­dar öden­dik­ten son­ra 120 li­ra­ya dü­şü­rül­müş borç­lar ise si­lin­me­ye­cek. 
 
DÜRÜST VATANDAŞA İADE YOK
 
Dü­zen­le­mey­le 31 Ara­lık 2007 yı­lı ön­ce­sin­den ka­lan ka­mu ala­cak­la­rın­dan 50 li­ra ana pa­ra ve fai­ziy­le bir­lik­te 100 li­ra­yı aş­ma­yan ala­cak­lar da siline­cek. An­cak tor­ba ya­sa­nın ge­tir­di­ği af hak­kı­nı bi­le­rek ya da bil­me­den 120 li­ra ve al­tın­da­ki bor­cu­nu dev­le­te öde­yen va­tan­daş­lar af­tan yararla­na­ma­ya­cak, öde­dik­le­ri pa­ra­nın ken­di­le­ri­ne ia­de edil­me­si­ni is­te­ye­me­ye­cek. Öde­dik­le­ri pa­ra dev­le­te ka­la­cak. 

575 LİRA YERİNE 85 LİRA CEZA

Teb­liğ­de af­fa uğ­ra­yan ce­za­la­ra iliş­kin ör­nek­ler de ya­yım­lan­dı. Bu­na gö­re ör­ne­ğin 639 li­ra tra­fik ce­za­sı al­mış, an­cak bor­cu­nu öde­me­miş olan bir va­tan­daş, af çık­ma­say­dı 639 li­ra­ya ila­ve ola­rak 575 li­ra da fa­iz öde­ye­cek­ti. Çı­ka­rı­lan af dü­zen­le­me­siy­le söz ko­nu­su 575 li­ra fa­iz ta­ma­men si­li­ne­cek, onun ye­ri­ne sa­de­ce 85 li­ra enf­las­yon far­kı uy­gu­la­na­cak.

ÖDEYEMEYENE TAKSİT KOLAYLIĞI

Dü­zen­le­mey­le ay­rı­ca tak­sit­le­rin­den bir kıs­mı­nı öde­ye­me­yen­le­re de ko­lay­lık sağ­lan­dı. Bu­na gö­re ör­ne­ğin 8 tak­sit­ten 6’sı­nı öde­yen­le­rin borç he­sa­bın­da ba­şa dö­nül­me­ye­cek. Bu­nun ye­ri­ne 6 tak­sit­lik öde­me­si he­sap­tan dü­şü­le­cek, ka­lan 2 tak­sit af kap­sa­mı dı­şın­da ye­ni­den he­sap­la­na­cak. 

Bugün
<< Önceki Haber 20 milyonu aşkın vatandaş yararlanacak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER