Ekonomi aktörlerinden Sultanahmet saldırısına tepki


Sultanahmet saldırısına yatırımcı tepkileri artıyor. Türkiye'nin önde gelen ihracatçıları, perakendecileri ve ihracatçıları saldırının Türkiye'yi hedef aldığına işaret ediyor.

Bu isimler ve bombalı eylem ile ilgili görüşleri şöyle:

İstanbul Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (İHKİB) Başkanı Hikmet Tanrıverdi:

"Türkiye'nin turizm merkezlerinden Sultanahmet'teki menfur saldırıyı nefretle kınıyorum. Bu tür eylemlerin bizleri yıldıramayacağının bilinmesi gerekiyor. Eylem için, turistlerin İstanbul'daki en önemli uğrak noktası olan Sultanahmet'in seçilmesi, yabancıların Türkiye'ye gelmesini engellemeyi amaçladığını gösteriyor. Burada açık bir şekilde Türkiye'nin imajını sarsarak turizmini sabote etmek istedikleri anlaşılıyor. Ancak bunu hiçbir zaman gerçekleştiremeyecekler."

Birleşmiş Markalar Derneği (BMD) Başkanı Sami Kariyo:

"Ülkemizin dünyaya açılan yüzü Türk markaları olarak Sultanahmet Meydanı'ndaki saldırıyı lanetliyoruz. Bu tehdide en etkili yanıtı normal hayatımızı sürdürerek vereceğimize inanıyorum. Bugün cesaretimizi göstermenin en iyi yolu gündelik hayatımızı savunabilmemizdir. Hangi hedefe hizmet ederse etsin terör örgütlerinin oyununa gelmeyeceğiz. Asla ve hiçbir koşulda normalleşmekten taviz vermeyeceğiz. Perakende markalarının görevi yaşamımızı renklendirmek ve canlılığını korumaktır. Bunun için çalışmaya devam edeceğiz. Terör dünyanın hiçbir noktasında kazanamadığı gibi Türkiye'de de umduğunu bulamayacak."

Türkiye Ayakkabı Sanayicileri Derneği (TASD) Başkanı Hüseyin Çetin:

"Sultanahmet'te ülkemizin birliğini ve turizmini hedef alan menfur saldırının şoku ve derin üzüntüsü içindeyiz. Birlik ve beraberliğimize kast eden bu tür saldırıları şiddetle kınıyoruz. Bugün yüreğimiz yitirdiğimiz canlar için sızlıyor. Türkiye'yi Ortadoğu'nun şiddet batağına çekmek isteyenlerin oyununa gelmeyeceğiz. Birlik ve beraberliğe her zamankinden daha çok ihtiyaç duyduğumuz bu dönemde daha çok kenetleneceğiz. "

Türkiye Giyim Sanayicileri Derneği (TGSD) Başkanı Şeref Fayat:

"Türkiye turizminin kalbindeki terör saldırısını lanetliyoruz. Ülkemiz dışından gelen bu saldırıların engellenmesi için çok daha etkin önlemlerin alınmasını istiyoruz. Bir yandan birliğimizi öte yandan ekonomimizi vurmaya çalışan bu saldırılara hak ettiği cevabın verileceğine inanıyoruz. Türkiye'nin güvenlik sorunu varmış gibi göstermek isteyenlerin çabalarını daha çok üreterek ve dayanışmamızı güçlendirerek boşa çıkaracağız. "

Ekonomi-aktorlerinden-Sultanahmet-saldirisina-tepki-1985008.htm'> CİHAN
<< Önceki Haber Ekonomi aktörlerinden Sultanahmet saldırısına tepki Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER