Ekim enflasyonuna dikkat : AKP manipüle edecek

Ekim ayı enflasyonunun ‘kontrollü’ bir sonuç ortaya çıkaracağını söyleyen iktisat profesörü Yalçın Karatepe hükümetin ‘Enflasyonla Mücadele Programı’nın enflasyon oranlarını ‘manipüle edeceğini’ öne sürdü.

SHABER3.COM

Ekim ayı enflasyonunun ‘kontrollü’ bir sonuç ortaya çıkaracağını söyleyen iktisat profesörü Yalçın Karatepe hükümetin ‘Enflasyonla Mücadele Programı’nın enflasyon oranlarını ‘manipüle edeceğini’ öne sürdü

Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın enflasyonun tırmanışını frenlemek amacıyla  başlattığı kampanya kapsamında firmalar, ürünlerine yüzde 10 indirim yaparak, bunu özel bir logoyla etiketlerinde duyuruyor.


DW Türkçe’den Aram Duran’a konuşan Prof. Karatepe’ye göre, ekonomi yönetiminin enflasyon sepeti içinde bulunan ürünlerin listesini şirketlere göndererek, bu ürünlerin fiyatında en az yüzde 10 indirim yapılması talimatı verdi.

Bakan Albayrak açıklamıştı


Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın açıkladığı programa bugüne kadar market zincirleri, ulaştırma şirketleri ve TMSF kayyımındaki şirketler katılırken, Koç gibi bazı büyük gruplarsa ‘uygun’ sektörlerdeki seçili ürünlerde uygulamaya katılacağını açıklamıştı.

Hükümetin ‘bilinçli ve kontrollü bir şekilde’ açıklanacak enflasyon oranını ‘manipüle etmeye yönelik’ çaba içinde olduğunu savunan Karatepe şöyle konuştu: “Enflasyonu kontrol altına aldıklarını söyleyip beklentileri iyileştirmeye çalışıyorlar. Fakat ben bunun sonuç vermeyeceğini düşünüyorum. Çünkü Türkiye’nin ekonomik sorunları zabıta tedbirleri ile çözülecek noktayı çoktan geçti. 3’üncü ve 4’üncü çeyrekte ekonomi ciddi yavaşlayacak, kredi sorunları giderek büyüyor. Çok daha ciddi tedbirler gerekiyor.”
<< Önceki Haber Ekim enflasyonuna dikkat : AKP manipüle edecek Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER