Ehliyet sınavı sonuçları açıklandı!

Sürücü adayları için heyecanlı bekleyiş sona erdi. 27 Haziran tarihinde yapılan Ehliyet sınav sonuçları açıklandı.

Ehliyet sınavı sonuçları açıklandı!

Ehliyet yazılı sınav sonucunda 70 puan alan adaylar direksiyon sınavına girmeye hak kazanıyor. Direksiyon sınavını da geçtikleri takdirle adaylar sürücü belgesini alabilecekler. 
 


 
YENİ YÖNETMELİK
 
Yeni yönetmeliğe göre sürücü adayının tek seferde park etmesi, aracı  sınav esnasında hiç stop ettirmemesi, yokuşlarda el freni kullanmadan kaldırması  gerekiyor. 
 
Sürücü Kursları ve eğitimcileri Konfederasyonu Genel Başkanı İsmail  Yılmaz, yaptığı açıklamada, direksiyon sınavında başarısız  olunmasında en büyük etkenler arasında yer alan bu hatalarda adaya ikinci bir hak verilmesi için teklif hazırladıklarını söyledi. 
 
Yılmaz, adayların aşırı heyecan nedeniyle sınav esnasında araç  kullanma becerilerinde aksaklıklar olabileceğini vurgulayarak, "Deneyimli bir  şoför bile zaman zaman tek seferde park edemez, kullandığı aracı stop ettirebilir  ya da el freni kullanmadan yokuşlarda kalkamaz. Sürücü adaylarının bu  becerilerden tek seferde, hata yapmayacakları bir sınava tabi tutulması çok  sayıda adayın direksiyon sınavından kalmasına neden oluyor" diye konuştu. 
 
 
İşte bu yıl yapılacak ehliyet sınavı ve başvuru tarihleri;

 
27 Haziran 2015 Sınav Ücreti Yatırma Tarihi 6 Nisan-12 Haziran 2015
 
22 Ağustos 2015 Sınav Ücreti Yatırma Tarihi 1-21 Temmuz 2015
 
10 Ekim 2015 Sınav Ücreti Yatırma Tarihi 25 Ağustos-15 Eylül 2015 
 
12 Aralık 2015 Sınav Ücreti Yatırma Tarihi 16 Ekim-17 Kasım 2015
<< Önceki Haber Ehliyet sınavı sonuçları açıklandı! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER