Eğitimciler hala Kosova'da tutuluyor iddiası

Kosova'da gözaltına alınan eğitimciler ve Tıp Profesörünün son durumuyla ilgili gelen son bilgilere göre Anadolu Ajansı eliyle servis edilen 'Türkiye'ye getirildiler' haberinin gerçeği yansıtmıyor olabileceği belirtiliyor

SHABER3.COM

Stockholm Center of Freedom'un güvenilir kaynaklardan edindiği bilgiye göre Kosova'da bu sabah gözaltına alınan 5 eğitimci ve bir Tıp profesörünün hala Kosova'da tutulduğu bilgisi veriliyor.

Daha önce Anadolu Ajansı tarafından Türkiye'ye gönderildikleri ve sorgularına başlandığı şeklinde haberler geçilirken bunun özellikle Avrupa Birliği nezdinde artan uluslararası baskıyı kırmak veya hafifletmek amaçlı olduğu düşünülüyor.

Bu arada Kosova'da haberin duyulmasının ve deport işleminin gerçekleşmediği iddiasının ardından 100 kadar öğrenci ve velinin havaalanına gittiği ve burada gösteri yaptığı belirtiliyor. 


2022'ye kadar Kosova'da oturum izinleri bulunan söz konusu Türk vatandaşlarıyla ilgili Kosova Başbakanı Ramush Haradinaj yaptığı açıklamada, deport işleminin kendi bilgisi dahilinde gerçekleşmediğini söylemiş, ancak istihbarat örgütünün yaptığı eylemi doğrulamıştı. Türk vatandaşlarının Kosova'da tutuluyor olmaları durumunda Başbakan'ın deport edildiler açıklaması da boşa düşmüş oluyor. 

Konu halen muğlaklığını korurken açıklamalar takip ediliyor.
<< Önceki Haber Eğitimciler hala Kosova'da tutuluyor iddiası Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER