Eğitimciler Bayırbucak Türkmenlerini unutmadı


Eğitimciler Birliği Sendikası Çarşamba Temsilciliği, Suriye'de zor şartlar altında hayatlarını idame ettirmeye çalışan Bayırbucak Türkmenleri için yardım kampanyası başlattı.

Sendika İlçe Başkanı Osman Şafak, Suriye'de, bütün dünyanın gözü önünde insani bir vahşet yaşanmakta olduğuna dikkat çekti. Şafak, Bayırbucak bölgesinde ve Madaya başta olmak üzere Suriye'nin bir çok bölgesinde yaşanan drama dünyayı yönetenlerin sessiz kaldığını belirterek, bahsi geçen bölgelerdeki kardeşlerimize yardım elini ulaştırmanın, İslami ve insani bir zorunluluk olduğunu söyledi.

Eğitim-Bir-Sen Çarşamba Teşkilatı olarak 'Komşusu aç iken tok yatan bizden değildir' düsturu ile hareket etmeyi bir görev bildiklerini ifade eden Şafak, bir kampanya düzenlediklerini belirtti. Şafak, şunları kaydetti: "Bölgede temel gıda maddelerinin, fahiş fiyatlar karşılığında dahi temin edilemediğini, insanların 5 kilo pirinç ve 2 litre sıvı yağ karşılığında ellerinde avuçlarında ne varsa vermeye razı olacak kadar çaresizlik içinde kıvrandığını, din adamlarından, kedi- köpek yemek için fetva istediklerini, yiyecek olarak ot ve ağaç kabuğu bulabilenlerin kendini şanslı gördüğünü duyuyoruz. Böyle bir durumda, hiçbir şey yapmadan seyirci kalmanın, oturduğumuz yerden, Allah yardımcıları olsun demek bizleri sorumluluktan kurtarmaz." CİHAN
<< Önceki Haber Eğitimciler Bayırbucak Türkmenlerini unutmadı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER