Eğitimci Ahmet ve Ragibe Öner çiftine ‘dönüşümlü tutsaklık’ hukuku

KHK ile görevinden ihraç edilen ve cezaevinden tahliye edilen biyoloji öğretmeni Ahmet Öner, eşi Ragibe Öner'in tahliyesinden bir gün gün sonra yeniden gözaltına alındı.

SHABER3.COM

Samsun’da altı ay önce verilen hükümle tahliye olan, KHK ile görevinden ihraç edilen biyoloji öğretmeni Ahmet Öner (31), eşi ilahiyatçı Ragibe Öner’in (29) tahliyesinden bir gün gün sonra yeniden gözaltına alındı. Samsun Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından 24 ocak 2019 tarihinde gözaltına alınan ve dört gün sorgulanan Öner için gözaltı süresi tekrar uzatıldı.


 
Ahmet Öner daha önce 4 ay tutuklu, 6.3 ay hükümlü olarak kaldığı cezaevinden tahliye edilmişti. Eşi Ragibe Öner de 10 aylık tutukluluğunun ardından serbest kalmıştı.

3 yaşında bir çocukları olan Öner çiftinin yaşadığı hukuksuzluğu dile getiren HDP Kocaeli Milletvekili ve insan hakları aktivisti Ömer Faruk Gergerlioğlu, “Anne cezaevindeyken KHK’lı işsiz baba tek başına 3 yaşındaki bebeği büyütürken kazada annesini, abisini ve yengesini kaybetmiş. Anne cezaevinden çıktığında çocuk baba psikolojisi bitik, baba tekrar tutuklandı. Samsun adliyesi yeni dramlar oluşturma!” paylaşımı yaptı.

<< Önceki Haber Eğitimci Ahmet ve Ragibe Öner çiftine ‘dönüşümlü... Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER