Türk öğrencilere Harvard kapısını açan okullar

Türk girişimciler tarafından açılan üç lise de uluslararası öğrencilere Amerika'da güvenilir ellerde kaliteli bir lise eğitimi sunuluyor.

Türk öğrencilere Harvard kapısını açan okullar

Türk girişimciler tarafından açılan üç lise de uluslararası öğrencilere Amerika'da güvenilir ellerde kaliteli bir lise eğitimi sunuluyor.

Connecticut'taki Putnam Science Academy (2002), New York'taki Brooklyn Amity School (1999) ve New Jersey'deki Pionneer Academy of Science (1999) özel Amerikan liseleri .

Klasik lise eğitiminden farklı bir hizmet veren okullarda, Öğrenciler bilim olimpiyatı, bilim fuarları ve uluslararası olimpiyatlarda yarışmalara katılıp altın madalyalar kazanıyor. Daha lise yıllarında üniversite dersleri alıp üniversiteyi erken bitirebiliyorlar.




Akademik eğitim ve başarıların yanı sıra öğrenciyi her yönden hayatın içerisinde tutan Amerikan işdünyası ve vakıflarıyla ortaklaşa düzenlenen kulüp aktiviteleri, staj imkanları ve toplum hizmetleriyle tam donanımlı bir lise eğitimi veriliyor. Öğrencilere sunulan spor imkanları ve katılınan müsabakalarda Putnam Science Academy  basketbolda Amerika genelinde ilk 8 e giriyor, Amity ve Pioneer ise karate, tekvando ve güreşte Amerika genelinde turnuvalara katılıp altın madalyalar kazanıyorlar. 

Sadece Akademik başarıları değil aynı zamanda bu faaliyetlerle ilgili belgeleri de üniversiteye başvuru dosyalarında kullanıyorlar.

Öğrenci aktif olarak hayatin içerisinde olmak mecburiyetinde. Üniversiteler öğrenciden akademik başarının yanında 4 yıllık lise hayatında hatta ortaokuldan itibaren sosyal hayat içerisinde çok yönlülük ve aktif bir yaşam bekliyor. Öğrenci, orta öğrenimde katıldığı olimpiyat,kulüp, sportif faaliyet ve diğer alanlardaki katılımlarından sertifikalarını alıp üniversite başvuru dosyasını oluşturuyor.




Ezber bozan bir lise eğitiminin ardından dünya sıralamasındaki ilk 500 üniversiteden  %100 üniversite başarısına sahip olan okulların mezunları bu yıl Harvard, Colombia, George Washington, UPENN, UCAL, NYU, CALTECH, Emory gibi Amerika'da ilk 10’daki üniversitelerden kabuller aldılar.

CALTECH üniversitesinden %90($216,000 ) burslu kabul alan Mehmet Şencan  “Dünya çapında ki üniversitelerden kabul ve burs alabilmek için Amerika'da lise eğitimi kaçırılmaz bir fırsat” diyor.

ABD'de yatılı eğitim veren okullar, deneyimli danışman ve rehber öğretmenleri ile modern kampüsler içerisinde güvenli bir lise eğitimi sunuyor. Öğrencilerin tüm ihtiyaçları gözetilerek oluşturulan kampüslerde Türk aşçılar da çalışıyor. Bu okulların öğrencileri birçok açıdan geleceğe hazırladığını da belirten Genel Müdür Tufan Aydın, "Anadil seviyesinde İngilizce eğitimi, Amerika'da lise okumanın en önemli avantajlarından biri. İngilizce, burada öğrenciler için hayatın ayrılmaz bir parçası." diyerek, şunları söyledi" Amerikalı öğretmenlerden eğitim alan öğrenciler, sene kaybetmeden aksansız İngilizce konuşma şansına sahip oluyor. Bu öğrenciler aynı zamanda Türkiye'de üniversite sınavına girmeden tercih yapma hakkına da sahip olmaktalar.

Okullarla iletişime nasıl geçilir?

Amerika'da lise okumak istiyorsanız öncesinde yapmanız gereken www.abdlise.com adresinde yer alan başvuru formunu doldurmak. 

Formu doldurduktan sonra şirket bünyesindeki eğitim danışmanları en kısa surede sizinle mülakat ve kayıt işlemleriyle ilgili iletişime geçiyor. Bu süreçten sonar belirlenen tarihlerde Amerikadaki idareciler öğrencilerle ve velilerle mülakat yapmak için Türkiye`ye geliyor. Amerikan Konsoloslugundan alınacak vize işlemleri için gerekli rehberlik ve danışmanlık da  Metroplitan Education tarafından sağlanıyor.







<< Önceki Haber Türk öğrencilere Harvard kapısını açan okullar Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER