Şahinbey'de matematik konulu proje sergi açıldı

Şahinbey Bilim ve Sanat Merkezi öğrencilerinin hazırladığı 'Matematik Kurtlarıyla Sayı ve Şekil Çalışmaları’ konulu sergisi açıldı.

Şahinbey'de matematik konulu proje sergi açıldı

Şahinbey Bilim ve Sanat Merkezi öğrencilerinin hazırlamış olduğu, Matematik Kurtlarıyla Sayı ve Şekil Çalışmaları’ konulu matematik proje sergisi düzenlendi. Projenin açılışını Şahinbey Kaymakamı Uğur Turan, İl Milli Eğitim Müdürü Ekrem Serin yaptı. Sergi Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Gezegen Evi’nde yapıldı. Sergide 30 öğrencinin hazırladığı 24 proje sergilendi. Serginin açılışında konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Ekrem Serin, “Bilim ve Sanat Merkezlerinin önemi herkesçe malumdur. Bu merkezlerde öğrenim gören üstün zekâlı öğrenciler ülkemizin geleceğini şekillendirecektir. Bizler bunun farkında olarak bu çocuklarımızın tüm çalışmalarını destekliyoruz.” diye konuştu. Minik dâhiler daha sonra hazırladıkları projeleri katılımcılara tanıttılar.

Bilim ve Sanat Merkezi

Şahinbey Bilim ve Sanat Merkezi 2009 yılında kuruldu. Merkezde 215 öğrenci eğitim almaktadır. Merkezde üstün zekâlı ve yetenekli öğrenciler eğitim almaktadır. Öğrenciler kendi okullarının dışında BİLSEM’e gelerek, ilgi ve yetenekleri doğrultusunda eğitim almaktadır.

Günümüz itibariyle 61 bilim ve sanat merkezi üstün zekâlı ve yetenekli öğrencilere eğitim vermektedir. Bu okulların kısa adı BİLSEM dir. Bilsemler; okul öncesi, ilköğretim ve ortaöğretim öğrencilerinin eğitimi amacıyla açılmış bağımsız özel eğitim kurumlarıdır. Bu merkezlerin amacı; üstün zekalı ve yetenekli öğrencileri erken yaştan itibaren tanılamak, onlara yeteneklerini keşfettirerek bu yetenek alanlarını ilerletmek, liderlik, yaratıcı ve üretici düşünme yeteneklerini ülkemizin gelişmesine katkı sağlayacak şekilde geliştirmek, milli ve manevi değerlerimize bağlı, bireysel yetenekleri doğrultusunda üretken, sorun çözebilen, bilimsel düşünceleriyle, etik ve estetik değerlerimizi birleştiren, teknik buluşlar yapabilen, bununla ilgili projeler üretebilen, kendini sosyal duygusal, akademik ve felsefi yönden geliştirebilen ve kendini gerçekleştirebilen bireyler yetiştirmektir.

<< Önceki Haber Şahinbey'de matematik konulu proje sergi açıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER