Putnam Science Academy'den büyük başarı

Putnam Science Academy matematik olimpiyatında birinci oldu.

Putnam Science Academy'den büyük başarı

Putnam Science Academy (PSA) öğrencileri ilk defa katıldıkları Uluslararası Matematik Kanguru Yarışmasında Connecticut Eyaletin'de bu yıl birinciliği elde etti.
 
2013 Bahar döneminde yapılan Uluslararası Matematik Kanguru olimpiyatında PSA matematik takımı 50 civarı ülkenin ve 6 milyondan fazla öğrencinin katıldığı yarışmada birinciliği elde ederek bir kez daha eğitim farkını göstermiş oldu.

Okul Müdür Emrullah Durmaz " Bu başarı öğretmen ve öğrencilerimizin gayretlerinin neticesidir, emeği geçen herkesi tebrik ederim " dedi.

Putnam Science Academy Türkiye ve dünyanın değişik yerlerinden lise eğitimi için öğrenci kabul etmekte. Okul  aynı zamanda mezun öğrencilerinin hepsini 100% üniversiteye yerleştirme başarısı elde ederek okul eğitim sistemindeki farkını ortaya koymuş, öğrencilerini dünya çapında isim yapmış üniveristelere de yerleştirmeyi başarmış durumda.

Putnam Science Academy'nin Türkiye kayıtları takibini yapan Metropolitan Education yöneticisi Musa Turan OLÇA, Amerika'da lise okumanın çok farklı ve avantajlı bir alternatif olduğunu ve Türkiyedeki uygun öğrencilerimizin de faydalanabilmesi için yaklaşık 3 yıldır faaliyet gösterdiklerini belirtti.


Uluslararası Matematik Kanguru Olimpiyatı'nda madalya alan öğrenciler:

Altın madalya

Gümüş madalya
Yavuz Sefik
Tarik Kesen

Bronz madalya
Almas Myrzatay
Ahmet Sirrik
<< Önceki Haber Putnam Science Academy'den büyük başarı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER