ÖSYM'den 2013 YGS başvurularına dair duyuru! Tıkla YGS kılavuzunu indir

ÖSYM'nin duyuru yaptığı, 2013 YGS (Yükseköğretime Geçiş Sınavı) için başvurular bugün başlıyor. YGS 2013 için önemli uyarılar!

ÖSYM'den 2013 YGS başvurularına dair duyuru! Tıkla YGS kılavuzunu indir

Üniversiteye girişin ilk basamağı olan YGS için başvurular 2 Ocak Çarşamba günü başlıyor. YGS, 24 Mart 2013 Pazar günü yapılacak. Sınavın kılavuzuna ÖSYM'nin resmi internet sitesinden ulaşılabilecek. Dağıtımı ve satışı  yapılmayacak kılavuzun örneğini adaylar başvuru merkezlerinde inceleyebilecek.

Sınava ortaöğretimden mezun olabilecek durumdaki öğrencilerle mezun olanlar veya ortaöğretimlerini yabancı  ülkelerde yapanlar başvurabilecek.


Başvurular Ortaöğretim kurumu müdürlükleri ve ÖSYM sınav merkezlerinden yapılabilecek. Adaylar sınav ücretini yatırdıktan sonra başvuru işlemini başlatabilecekler.

İstanbul'daki binaların  kapasitesi gözönünde bulundurularak İstanbul'da sınava girme  tercihlerine bazı sınırlamalar getirildi. Buna göre, adres ili ve okul ilinin  ikisi de İstanbul olan adaylar, İstanbul'daki tercih bölgelerinden istediklerini gösterebilecek. Adres ili ve okul  ilinden yalnız biri İstanbul olan adaylar,sadece  bir tercihini İstanbul'dan yapabilecek. Adres ili ve okul ilinin ikisi de İstanbul olmayan adaylar İstanbul'da sınava girme tercihi yapamayacak.

Diğer yandan bu yıl yapılan değişikliğe göre Ortaöğretim başarı puanı yeni yöntemle hesaplanacak. Ortaöğretim bitirme notları, 5 ile çarpılarak OBP'ye  dönüştürülecek. Böylece 50 olan en düşük diploma notu için OBP 250, en yüksek 100 olan diploma notu için de OBP 500 olacak.

Sınavda adaylar yeni sorularla da karşılaşacak. Bu yılki sınavda adaylara ortaöğretimde zorunlu ders olan din kültürü ve ahlak  bilgisinden YGS'de 5 ve LYS-4'te ise 8 soru yöneltilecek.

Başvurular, 15 Ocak'ta sona erecek...

<< Önceki Haber ÖSYM'den 2013 YGS başvurularına dair duyuru! Tıkla YGS... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER