MEB'den skandal TEOG kararı!

Milli Eğitim Bakanlığı, TEOG’da yerleştirme siteminde yeni skandala imza atıyor.

MEB'den skandal TEOG kararı!

Buna göre; tercih yapmayan öğrenci otomatik olarak açık liseye yerleştirilecek. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sistemi'nde (TEOG) yerleştirme sistemini değiştirerek yeni bir skandala imza atmaya hazırlanıyor.

Bugün Gazetesi'nin haberine göre, Geçen yıl bazı öğrencileri evlerinden 150 kilometre uzaklıktaki okullara yerleştiren bakanlık, velilerin nakilde yaşadığı eziyetin açık liselerde yaşanmasına yol açacak uygulama için çalışma başlattı. Buna göre; tercih yapmayan öğrenci otomatik olarak açık liseye kayıt ettirilecek. Açık lisede okumak istemeyenler ise boş kontenjanlı okul aramak zorunda kalacak.

GENÇLERE BÜYÜK İHANET

Tercih yapmayan öğrencilerin açık öğretime kayıt ettirilmek istenmesine eğitimciler tepki gösterdi. Türk Eğitim- Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, açık lisenin kabul edilemeyeceğini belirtti. Koncuk, “Açık lise eğitiminin TEOG’un alternatifi olarak sunulması yanlıştır. Öğrencileri yüz yüze eğitimden koparmak genç nesillere yapılmış en büyük ihanettir” diye konuştu.  

94 BİN LİSELİ AÇIKTAN OKUYOR

MEB’in verilerine göre, 94 bin 571 kişi liseyi açıktan okuyor. Açık öğretime kayıtlı aktif ortaöğretim öğrenci sayısı 261 bin 62. Açık lise öğrenci sayısı ise 679 bin 22. Mesleki açık lise öğrenci sayısı 266 bin 49.

MEB, TEOG sonrası evinden kilometrelerce uzaktaki ilçelere yerleştirilen öğrenci sayısını 9 bin 802 olarak açıklamıştı. Geçen yıl TEOG’da 134 bin 788 öğrenci tercih yapmamıştı.

NAKİL ÇİLESİ DEVAM EDECEK

Aktif Eğitim Sen Genel Başkanı Osman Bahçe, isteği dışında açık liseye yerleştiren öğrencilerden büyük kısmının nakil çilesi çekmeye devam edeceğini kaydetti. Bahçe, açık lise gerçeğini kabullenenlerin ise örgün eğitim dışına itilerek sadece öğretimle yetinmek zorunda kalacağını vurguladı. Eğitim-Sen Genel Başkanı Kamuran Karaca, çocukların daha 14-15 yaşında olduğunu söyleyerek şöyle devam etti: “Örgün eğitim derken birden açık lise diyorlar. Genç nesiller hayatlarını böyle nasıl şekillendirsin? Gelecekleri ile oynamasınlar. Bu uygulamadan vazgeçilmeli.”

BUGÜN GAZETESİ
<< Önceki Haber MEB'den skandal TEOG kararı! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER