KPSS sonuçları açıklanma sayfası - osym.gov.tr 2013

KPSS sonuçları açıklanacak mı? ÖSYM, 2013 KPSS sonuçlarını ne zaman açıklayacak? KPSS sonuçları merakla bekleniyor.

KPSS sonuçları açıklanma sayfası - osym.gov.tr 2013

KPSS sonuçları açıklanacak mı? 2013 KPSS 6-7 Temmuz tarihlerinde gerçekleşti, memur adayları şimdi bu haberi bekliyor. 2013 KPSS sonuçları ne zaman açıklanacak? Teknolojik sistemler açısından çağı yakalamaya çalışan ÖSYM, LYS sonuçlarını bir haftada açıklamıştı. ÖSYM, aynı başarıyı KPSS'de de gösterebilecek mi? Önceki yıllarda yapılan KPSS'nin açıklanma süresini baz alırsak, ÖSYM'nin bu KPSS'nin sonuçlarını da yaklaşık bir ay içerisinde açıklaması bekleniyor. 2013 KPSS sonuçları açıklanır açıklanmaz samanyoluhaber.com'da olacak.

KPSS SONUÇLARI BU SAYFADAN AÇIKLANACAK

ÖSYM 6-7 Temmuz 2013 tarihlerinde yapılan 2013-KPSS A Grubu ve Öğretmenlik Sınavının soru ve cevaplarını yayınladı. 
6-7 Temmuz 2013 tarihlerinde yapılan 2013-KPSS A Grubu ve Öğretmenlik Sınavının temel soru kitapçıkları ile cevap anahtarları yayınlandı... 2013 KPSS A Grubu  soru ve cevaplarına aşağıdaki linke tıklayarak ulaşabilirsiniz...
2013-KPSS A Grubu ve Öğretmenlik Soru Kitapçıkları ve Cevap Anahtarları 


Öğretmenlik ve A grubu kadrolari için yapılan KPSS bu yıl 6-7 Temmuz 2013 tarihinde gerçekleştirildi.Bu yıl yapılan KPSS 2013 sınavı 81 il ve Lefkoşa'da gerçekleştirildi.6-7 Temmuz Cumartesi ve Pazar sabah-öğle olmak üzere 4 aşamada  ve 14 Temmuzda tek oturumda gerçekleştirilen Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi'yle 2013 KPSS son buldu.
 
Adaylara 6 Temmuz Cumartesi sabah  sınavında ,Genel Yetenek ve Genel Kültür 40'ar soru soruldu.Yine Cumartesi sınavının öğle oturumundaysa adaylara Eğitim Bilimleri alanında 80 soruluk bir sınav uygulandı.7 Temmuz Pazar sınavına adaylar yine iki oturumda girdiler. Pazar sınavının sabah oturumunda ,Hukuk, İktisat, İşletme, Maliye ve Muhasebe alanlarında adaylara 40'ar adet soru soruldu.Yine öğle yapılan oturumda,Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri, Ekonometri, İstatistik, Kamu Yönetimi ile Uluslararası 
İlişkiler alanından 40 'ar soruyu yanıtladı.

KPSS 2013'ün son ayağı olan Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi (ÖABT) 'e ise adaylar 14 Temmuz'da girdiler.ÖABT sınavı bu yıl ilk defa uygulanan bri sınav . ÖSYM, sınavdan önce adaylar için resmi internet adresinde örnek soru tipleri yayınladı.Adaylara bu sınavda kendi branşalarında 40, Eğitim bilimlerinde ise 10 adet soru soruldu. ÖSYM , ÖABT sınavında,Türkçe, ilköğretim matematik, fen bilimleri/fen ve teknoloji, sosyal bilgiler, Türk dili ve edebiyatı, tarih, coğrafya, matematik (lise), fizik, kimya, biyoloji, din kültürü ve ahlak bilgisi, Almanca, Fransızca, İngilizce branşlarına yer verdi.


Öğretmen Atamalarında KPSS Yetmeyecek
 
Bakanlığın, YÖK ve ÖSYM ile birlikte geliştirdiği orta vadeli plana göre, bundan sonra öğretmen atamalarında KPSS puanı yetmeyecek. Bu puan, öğretmen adayının, üniversite sınavına giriş puanı, fakültedeki not ortalaması ve stajer öğretmenlikteki başarısı birlikte değerlendirilecek.
 
Formasyon eğitimine son
MEB, eski Bakan Ömer Dinçer döneminde başlattığı "Ulusal Öğretmen Strateji Belgesi" çalışmalarında sona geldi. Geliştirilen stratejiye göre, kapsamlı değişikliklerin yapılacağı eğitim fakülteleri ile okullar arasında işbirliği kurulacak, KPSS ve atama sisteminde revizyona gidilecek. İşte yeni öğretmen stratejisinin ayrıntıları:
* Pedagojik Formasyon eğitimine son verilecek. Bunun yerine "Teknolojik Pedagojik Alan Bilgisi Eğitimi" verilecek. Bu eğitim, 1 yıl süreli tezsiz yüksek lisans seviyesinde olacak. Okul öncesi eğitim öğretmenliği için ise eğitim fakültesi diploması yeterli olacak.
* Lise öğretmenleri eğitim fakültelerinden değil, alan fakülteleri mezunları arasından belirlenecek.
 
Üniversite puanı etkili
* Okul öncesi eğitim ve ilköğretim öğretmen adayları için eğitim fakültesi, lise öğretmenleri için ise alan fakültelerinden mezun olduktan sonra KPSS süreci başlayacak. Bakanlık, strateji kapsamında KPSS'de de bir revizyona gidecek. Kısa vadeli revizyon programına göre, KPSS öğretmen yeterliliklerine göre yeniden tasarlanacak.
* Öğretmenlik programlarını başarılı öğrencilerin tercih etmesi amacıyla bursların artırılması, yurtlarda barınma garantisi gibi teşvik edici araçlar geliştirilecek.
* Küçük yerlerdeki Anadolu öğretmen liseleri, Anadolu lisesine dönüştürülecek.
* Öğretim elemanlarına bakanlık, il milli eğitim müdürlükleri ve okullar ile birlikte proje, araştırma, hizmet içi eğitim ve danışmanlık yapma olanağı verilecek.
<< Önceki Haber KPSS sonuçları açıklanma sayfası - osym.gov.tr 2013 Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER