Erdoğan, Türk Okulları'nı kapattırmaya uğraşıyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Etiyopya'da Türk Okulları'nın kapatılmasını istedi...

Erdoğan, Türk Okulları'nı kapattırmaya uğraşıyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Afrika Boynuzu ülkelerini kapsayan resmi ziyaretinin ilk durağı olan Etiyopya'nın başkenti Addis Ababa'ya geldi.

Ziyareti sırasında yurtdışındaki Türk Okulları hakkında konuşan Erdoğan, ''Gittiğimiz ülkelerde devlet, hükümet başkanlarıyla gerek şahsım gerekse başbakanımız, bakanlarımız bunların konumunu anlatmak suretiyle buraların kapatılmasını ve buralarda bunların vermekte olduğu hizmeti Milli Eğitim Bakanlığımız vasıtasıyla verebileceğimizi kendilerine söylüyoruz. Milli Eğitim Bakanlığı da buna yönelik çalışmalarını şu anda tamamlamak üzere” dedi. Erdoğan'ın bu sözleri sosyal medyada tepkiyle karşılandı. Türk eğitim sisteminin yeterliliği tartışıldı.

AKILLARA TÜRKİYE'DEKİ OKULLARIN FİZİKİ KOŞULLARI GELDİ

Erdoğan'ın bu sözleri akıllara Türkiye'deki okulların yeterliliğini getirdi. Birçok ilimizde taşımalı eğitime devam edilirken, İstanbul'un orta yerindeki okulların dahil fiziki şartlarının yetersizliği herkesin malumu. Öte yandan atama bekleyen yüz binlerce öğretmen için bütçe ayrılmazken, yurtdışında okul açmak için nasıl bir yol izleneceği merak konusu.



Bugün gazetesinin 15 Ocak tarihli haberi Türkiye'deki durumu gözler önüne sermişti

2015’in İstanbul’unda konteynerden bozma 12 yıllık baraka okul pes dedirtti. Öğrencilerin içine girmeye korktuğu okulun tavanından adeta su boşalıyor. Neredeyse hiç ısınmayan kalorifer petekleri telle duvara bağlanıyor. Sökülen pencereler ve kapılar öğrencileri sakatlıyor.

İstanbul Çekmeköy’deki Ömerli Hikmet Tevfik Ataman Çok Programlı Lisesi’nde adeta eğitim skandalı yaşanıyor. Tavanlarından yağmur suları akan barakalarda ders dinlemeye çalışan öğrenciler eğitim mücadelesi veriyor.

Baraka tipi okulda kafalarına düşen pencerelerden rahatsız olduklarını ifade eden öğrenciler “Bu rezilliğimizi tüm Türkiye görsün” diye isyan ediyor.
<< Önceki Haber Erdoğan, Türk Okulları'nı kapattırmaya uğraşıyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER