Eğitim camiasının önde gelenleri konuştu!

Eğitim camiasının önde gelen isimlerinden dershanelerin kapatılmasına yönelik can alıcı soru: Hangi şikayete dayanarak yaptınız?

Eğitim camiasının önde gelenleri konuştu!

  • İstanbul Ticaret Odası'nda çok önemli bir toplantı vardı. Eğitim camiasının önde gelen iş adamları katıldı. 
  • Enver Yücel, "Değişimler bilimsel veriler ışığında yapılır hangi şikayete dayanarak dershane kapatacaksınız?" diye sordu.
Avrupa Dershaneler Birliği Başkanı Georgos Hagitegas, "dershanelerin kapatılması durumunda dar gelirli ailelerin çocukları ciddi olarak zarar görür." dedi. 

Georgos Hagitegas: "Bütün dünyada dersanede dersaneler var. Dershanelerin kapatılması durumunda dar gelirli ailelerin çocukları zarar görecektir. Dershaneler bütün dünyada fakir öğrencileri üniversiteye taşıyan toplumsal bir asansör görevi görüyor. "

Dershane temsilcileri İstanbul Ticaret Odası ev sahipliğinde İstanbul'da bir araya geldiler. 'Türkiye'de Dünü, Bugünü, ve Yarını ile Dershaneler' konulu panele Avrupa ve Türkiye'den çok sayıda dershane temsilcisi ve öğretmenler katıldı. Taslağın hazırlanma sürecinde kendilerine danışılmadığını söylediler.  

Bahçeşehir Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı ve Uğur Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Başkanı Enver Yücel: "Değişimler bilimsel veriler ışığında yapılır hangi çocuğa hani şikayete dayanarak bunu yaptınız."

Özel Dershaneler Birliği Temsilcisi Nazmi Arıkan, dershanelerin ancak darbeler döneminde kapandığını söyledi. 

Nazmi Arıkan: "Dershaneciler yiğit insanlardır. Boyun eğmediler. Evren Paşa da görevini yaptı kapatın bunları dedi. Çünkü neden dershaneler paralı kurumlardır."

Arıkan, "bütün dünyada dershane var" dedi.

Fen Bilimleri Okulları Kurucusu Nazmi Arıkan: "Dershanecilikle ilgili ben kırk yılımı verdim 73 ten bu tarafa. Ve öyle yolda yürür gibi de yapmadım bu işi. Dünyada neler oluyor ülkemizde neler oluyor nerede ne var hepsini de çok iyi bilirim. Dünyada altını çok önemle çiziyorum. Faşistlerin yönettiği ve koministlerin yönettiği ülkelerin dışında hepsinde dershane var. "

Panelde bir veli söz aldı. Çocuğunun dershanelere başlamadan önce okulda, sondan ikinci sırada olduğunu, dershanenin hayatlarına girdikten sonra çocuğunun Türkiye birincisi olduğunu söyledi. Ve Hiçbir sosyal aktiviteden de geri kalmadığını katılımcılara anlattı: 

"Benim oğlum birinci sınıfta gitar da çalmaya başladı. Halen basketbol takımında üniversitenin basketbol takımında şu anda. Hiç de sosyal aktivitelerinden geri kalmadı. Türkiye birincisi oldu. 2008 yılında Galatasaray Lisesi'ne 500 tam puanla geldi. Şu anda da hazırlığını atlayarak Hukuk Fakültesi'ne devam ediyor. Bunları dershanelerle birlikte yaptık."

<< Önceki Haber Eğitim camiasının önde gelenleri konuştu! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER