Destici, işin aslını yıllar sonra anlattı!

Eğitime darbe planına her kesimden tepki yağıyor. Büyük Birlik Partisi Başkanı Mustafa Destici tartışmaları farklı bir yere taşıyarak herkese ders olacak bir olayı dile getirdi

Dershanelerin kapatılması neye mal olacak?

  • Destici, eğitim sisteminin hayati önemiyle ilgili ibret olacak bir olay anlattı.
  • "Eğitimde inanılmaz bir eşitsizlik, adaletsizlik oluşacak." 
  • "Sistemi değiştirirseniz kısa süreyle nemalanırsınız ama gelecekte bedellerini ödersiniz." 

Samanyolu Haber’e konuşan Büyük Birlik Partisi Başkanı Mustafa Destici, dershane ve etüt merkezlerinin kapatılması sonucu eğitime vurulacak büyük darbeyle ilgili değerlendirmelerde bulundu. Desteci'nin anlattıkları eğitim sistemindeki eksiklikleri gözler önüne serdi.

Bir milletin kalkınması için en önemli unsurun eğitim olduğunu vurgulayan Destici, dershanelerin kapatılmasıyla zengin ailelerin özel derse başvuracaklarını ve bu durumun eğitimde korkunç bir fırsat eşitsizliği oluşturacağını ifade etti. 
Destici; " Devlet okullarında kaliteli bir eğitim olasaydı zaten dershanelere ihtiyaç kalmazdı. Zengin aile çocuğuna özel ders aldıracak, peki diğer aileler bu açığı nasıl kapatacak? Bu durum eğitimde inanılmaz bir eşitsizlik, adaletsizlik oluşturacak." dedi.

"BEDELİNİ ÖDERSİNİZ"

Gelişmiş ülkelerin eğitim sistemlerinde kısa aralıklarla değişiklik yapmadıklarını ve eğitimin tıpkı hukuk kanunları gibi kesin ve değişmez olduğunu söyleyen Destici bir de uyarıda bulundu; " Dünyanın hiç bir yerinde hiç bir gelişmiş ülke eğitim sistemiyle bu kadar oynamaz. Eğitim sistemi yargı sistemi gibi olmalı ve yüzyıllarca değişmeden sürdürülecek bir yapıda olmalı. Eğitimi, her iktidara, her siyasi partiye, her cemaate, her zemine göre değiştirip düzenleme yaparsanız, bundan kısa süreyle nemalanırsınız ama gelecekte bunun bedellerini ödersiniz." 

"SUÇLU KİM?"

Kapatılacak dershanelerin ve okuma salonlarının öğrencileri olduğu kadar velileri de endişelendirdiğini söyleyen Destici, eğitim sisteminin hayati önemiyle ilgili 2011 yılında yaşanmış ibretlik olayın aslını da anlattı. 

İşte 16 yaşında ölen ve Türkiye'nin gündemine oturan PKK'lı gencin gerçek hikayesi

"Sezer Arslan 16 yaşında vurularak öldürülen bir PKK mensubudur. Babası evine Türk Bayrağı asmıştır. 2 yıl önce Muş'a evlerine bayram ziyaretine gittiği zaman Sezer'in sas hikayesini öğrendim. Aile Sezer'i 14 yaşında devlet paralı yatısız okuluna göndermiş. PKK onu okuldan kaçırarak dağa çıkarmış. 16 yaşında da babasının önüne cesedi getirilmiş. Şimdi bu baba oğlunun terörist olduğuna mı yansın, öldüğüne mi yansın. Burada suçlu baba mıdır, eğitim sistemi midir, sistemi yönetenler midir, yoksa o yurdu yönetenler midir? Sizin boşluğunuzu dolduran ve çocuklara eğitim sağlayanların önünü kapatmak değil açmak gerekir "  


  
<< Önceki Haber Destici, işin aslını yıllar sonra anlattı! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER