'Dershaneleri kapatmak, milleti felakete sürükler'

Dershanelerin kapatılmasına yönelik hazırlanan kanun taslağına Doğu ve Güneydoğu'dan tepki...

Kanaat önderlerinden anlamlı dershane tepkisi

  • Kanaat önderleri, dershanelerin kapatılmasıyla eğitime büyük bir darbe vurulacağını ifade etti.
  • Toplumun tepkisini çeken bir konuda ısrar edilmesine de anlam veremiyorlar.  
  • Molla Sabri Yazar: Dershaneleri kapatmak, milleti felakete sürükler.
  • Cizreli Ayhan İşlekDershanelerin kapatılması bölge eğitimine büyük bir darbe vuracak.

Doğu ve Güneydoğudaki kanaat önderleri, dershane taslağıyla ortaya çıkan gelişmelerden rahatsız... 

Molla Sabri Yazar: "Dershanelerin kapılarını kapatmak velilere çocuklarının yetiştirmesinin kapısını kapatmak demek olduğunu anlıyoruz."

Silopili Mahmut Elçe: "Bu dershanelerin kapatılması lafı gündeme düştüğü günden bu yana bir veli bir baba olarak gerçekten çok tedirginim." 

Kanaat önderleri bölge halkının çocuklarına üniversite yolunu açan kurumların kapatılacak olmasına bir türlü anlam veremiyor. Yapılan açıklamalar da onları ikna etmiş değil...

Molla Sabri Yazar: "Niçin efendim millet de bu kadar karşı olduğu halde efendim yalnız cemaat değil yalnız okuyan değil efendim dışarıda olan insanlarımızın hepsi bunun bu dershanelerin lüzumuna hepsi kararlıdırlar. Acaba neden bu yetkililerimiz bunların bir sesine kulak vermiyorlar."

Cizreli Ayhan İşlek: "Dershanelerin kapanması bizim bölge eğitimine büyük bir darbe vuracaktır. Yani biz bunu hangi mantıkla kapattıklarına anlam veremiyoruz ve kesinlikle bunun olmasını istemiyoruz."

Kanaat önderi Sadullah Çakır: "Dershanelerin kapanması bizi tedirgin ediyor. Biz bu konuda memnun değiliz."

Onlar, yıllardır eğitim başarısı sıralamasında sonlarda yer alan bölgenin dershanelerle birlikte atağa kalkabildiğine dikkat çekiyor.

Cizreli Ayhan İşlek: "Dershanelerin bölgemize gelmesinden sonra fırsat eşitsizliği ortadan kalktı ve bölgemizde de üniversiteyi kazanan öğrenci sayısı günbegün arttı."

Şerafettin Bilgin: "Bugün Cizre'mizde öğrencilerimizin aldığı eğitimle İstanbul kolejlerindeki aldıkları eğitim bu dershaneler vasıtasıyla dengelenmektedir." 

Onlar, dershanelerin kapatılmasını değil aksine destek verilerek sayının arttırılmasını istiyor. 

Silopili Mahmut Elçe: "Şu anda Silopi'mizde 3 tane dershanemiz var. Bu 3 tane dershanenin çok üstünde dershane ihtiyacımız var. Çünkü öğrenci potansiyelimiz bayağı bir yüksek. Onun için şu anda böyle bir dershanenin kapatılması böyle bir okuma salonunun kapatılması hiçbir şekilde ülkemize hele hele bölgemize hiçbir fayda sağlamıyor aksine zarar gösteriyor."

Şerafettin Bilgin: "Son günlerde gündemimizi meşgul eden bu dershane kapatma hususunu biz şiddetle kabul etmiyoruz. Bunu protesto ediyoruz."



<< Önceki Haber 'Dershaneleri kapatmak, milleti felakete sürükler' Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER