Başarılı bir nesil için ‘akıl oyunları’

Uzmanlar, 'akıl oyunları' uygulaması yapan çocukların hem eğitimde, hem de hayatta daha başarılı olacağını söylüyor

Başarılı bir nesil için ‘akıl oyunları’

Akıl oyunları sınıfıyla ilgili öğretmenlere seminer veren PAL Eğitici Oyun ve Oyuncak Eğitim Koordinatörü ve Akıl Oyunları Uzmanı Osman Metin, okul öncesi eğitimle başlayan akıl oyunları sınıfında eğitim görenlerin hem eğitim hayatı boyunca, hem de yaşamında daha başarılı olacağını söyledi.
 
Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü ile Zambak Yayıncılık arasında Okullar Hayat Olsun” projesi kapsamında yapılan protokol gereği farklı yerlerde çeşitli çalışmalar yapılıyor. Proje kapsamında Zambak Yayın Grubu eğitici oyun ve oyuncak markası Pal, Şişli’deki tüm okul öncesi ve ilkokul öğretmenlerine ‘Okul Öncesi Eğitimde Akıl Oyunları’ konulu seminer düzenlendi.
 
PAL Oyuncak olarak geliştirdikleri özel setler ile öğrencilerin hızlı adaptasyonu ile başarılı olacaklarını belirten Osman Metin şöyle konuştu: “2023 hedeflerini geliştirmek için güçlü beyinlere ihtiyacımız var. Bunun için Milli Eğitim müfredatına konulan zorunlu etkinlik saati çok önemli bir fırsattır. Bu zorunlu eğitim, akıl oyunları ile değerlendirilirse, öğrencilerin kendini ve çevresini tanımasının yanında, becerilerini keşfetmesini sağlar.
 
Seminerde Pal Oyuncak’ın geliştirdiği Okul Öncesi Zenginleştirilmiş Eğitim Sistemi (OZES), Akıl Oyunları Sistemi (AKOS) ve Oyun ve Fiziki Etkinlikler Seti (OFES) anlatıldı.
 
Okul Öncesi Zenginleştirilmiş Eğitim Sistemi (OZES)
 
Okul Öncesi Zenginleştirilmiş Eğitim Sistemi (OZES) öğrencilerin okul kurallarına hızlı adaptasyonunu sağlayarak onlara disiplinli bir kişilik kazandırır. Uygulamalarda kullanılan materyallerin renk-boyut-şekil özellikleri sayesinde müfredat konularını öğretiminin daha hızlı bir şekilde uygulamasına yardımcı olur. Okulu zorunlu değil eğlenerek eğitim veren bir kurum haline getiriyor.
 
 
Özel olarak hazırlanan parçalarla,
 
·        Öğrencilerin kendini-çevresini ve olayları tanımaları,
·        Uygulamadaki güçlüklerle problemi fark edip planlama yapmaları,
·        Her uygulamada farklı bir beceriyle karşılaşarak kendini geliştirmeleri,
·        Geometri ve matematik konularını oynayarak öğrenmeleri,
·        Her öğrencinin oyunlardaki aktif rollerinden dolayı aktif kişilik kazanmaları,
·        Yapılan etkinliklerden dolayı her öğrencinin proje odaklı düşünmeleri,
·        Grup bilinci ve ekip ruhunun oluşması,
·        Her öğrencinin kendini tanıması ve becerilerini keşfetmesi sağlanıyor.

<< Önceki Haber Başarılı bir nesil için ‘akıl oyunları’ Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER