2014 KPSS Öğretmenlik Alan Bilgisi soru ve cevapları yayınlanacak mı?

2014 KPSS Öğretmen atamaları ne zaman? Ne Kadar Öğretmen Ataması Yapılacak?

2014 KPSS Öğretmenlik Alan Bilgisi soru ve cevapları yayınlanacak mı?

Bugün gerçekleştirilecek, yüzbinlerce öğretmen adayının hayallerini süsleyen 2014-KPSS Öğretmenlik Alan Bilgisi (ÖABT) sınavının soru ve cevapları ne zaman açıklanacak? 

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), yeni eğitim-öğretim dönemi açılmadan, önümüzdeki aylarda okullarda 40 bini okul yöneticisi, 40 bini öğretmen olmak üzere 80 bin atama yapacak. 

MEB, öğretmenlerin atama ve yer değiştirme işlemlerine ilişkin çalışma takvimini açıkladı. Açıklanan takvime göre; yaz dönemi ilk atamalar için başvurular 25-29 Ağustos 2014 tarihlerinde alınacak. 01-03 Eylül 2014 tarihlerinde ise atama sonuçları açıklanacak. Bu atamalar için 2014 KPSS puanları geçerli olacak.

Devlet Personel Başkanlığı (DPB) Başkanı Mehmet Ali Kumbuzoğlu, kamuda en fazla öğretmene ihtiyaç olduğunu söyledi. Kamuda 812 bin öğretmenin görev yaptığına işaret eden Mehmet Ali Kumbuzoğlu, halen 127 bin öğretmene ihtiyaç duyulduğunu bildirdi. Kumbuzoğlu, Milli Eğitim Bakanlığının bu açığı 3 yılda gidermesini beklediklerini söyledi.

Yönetici atamalarının ise Haziran’ın ikinci haftası yapılması bekleniyor. Bakanlık, okul müdürleri için Yönetici Atama Yönetmeliği’ni hazırladı. Yönetmelikle, 8 yıl öğretmenlik yapmış kişilere yöneticilik hakkı verilecek. Bundan önceki dönemlerde çıkan yönetmeliklerde yöneticilik görevi olmayan kişilere okul müdürlüğü hakkı verilmiyordu. Yöneticilik görevi öğretmenlik mesleği yanında görevlendirme olarak yapılacak ve öğretmen işin merkezinde hem öğretici hem de yönetici olabilecek.



<< Önceki Haber 2014 KPSS Öğretmenlik Alan Bilgisi soru ve cevapları... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER