"Eğitim öğretimin sağlıklı yapılabilmesi için barış sağlanmalı"


Mardin'in Nusaybin ilçesinde Eğitim-Sen temsilciliği, başlayan eğitim öğretim sezonuna ilişkin yaptığı açıklamada, eğitim öğretimin sağlıklı yapılabilmesi için barışın sağlanması gerektiğini vurguladı.

Eğitim öğretim başlamasına rağmen okula öğretmenlerden başka hiç öğrenci gelmediğine dikkat çeken Eğitim-Sen Nusaybin Temsilcisi Kadri Baysal, "Eğitim öğretimin sağlıklı yapılabilmesi için barış sağlanmalıdır. Bilindiği gibi 2015-2016 eğitim öğretim yılı okulların açılış tarihi 28 Eylül 2015 olarak belirlenmiştir. Yoğun çatışmaların yaşandığı, özellikle bazı il ve ilçelerde fiili OHAL uygulamalarının hayata geçirildiği bir dönemde eğitim öğretim hizmetlerinin hem öğrenciler hem de öğretmenler açısından sağlıklı bir şekilde yapılması mümkün görünmemektedir." dedi.

Baysal, sözlerine şöyle devam etti: "7 Haziran seçimleri sonrasında AKP'nin tek başına iktidarını kaybetmesinin ardından, yıllar sonra yeniden savaş politikalarına dönülmesi ve çatışmaların başlaması tüm ülkeyi büyük bir endişe ve karamsarlığın içine itmiştir. Ülkenin bir bölümünün fiilen sıkıyönetim koşullarının yaşandığı, 100'ün üzerinde yerleşim yerinin 'özel güvenlik bölgesi' ilan edildiği, sokağa çıkma yasaklarının alındığı, sokaklarda oynayan çocukların katledildiği bir ortamla karşı karşıyayız. Şimdi de bölgede 1 Kasım seçimlerinde sandıkların taşınması ile demokratik bir hak olan oy kullanma işlemi de halkın elinden alınmaya çalışılmakta ve oy kullanma zorlaştırmaktadırlar. Bundan etkilenen ilçemiz Nusaybin ve bölgemiz savaş alanına dönüşmüştür. Bugün itibariyle Nusaybin'de 6 mahallede ve bu mahallelerde bulunan 11 okulda, öğrenciler eğitim öğretim yapacak durumda değiller. Bu mahallelerde güvenlik güçlerinin girişeceği bir müdahale sonucunda her an çıkabilecek bir çatışma ve patlamada, bu okullarda okuyan öğrenciler ve Öğretmenlerin can güvenliğini tehlikeye atacaktır. Bu durumdan dolayı öğrencilerimiz ve velilerimiz ile ülkenin batısından gelen öğretmenlerimiz ve aileleri derin kaygı içerisindedirler. Bunun için, sağlıklı bir eğitim öğretimin yapılabilmesi ve öğrenci ile öğretmenlerin can güvenliğinin sağlanması için, hükümetin fiilen uygulanan sıkıyönetim uygulamaları, anti demokratik ve baskıcı yöntemlere derhal son verilerek, tanzim edilmiş çift taraflı bir ateşkes ile demokratik çözüm sürecinin kaldığı yerden devam ettirilerek, günlük yaşamın normale dönmesi için bir an önce barış ortamına geçilmelidir."

Bugün görevli olduğu okulda iken silah sesleri geldiğini ve polis ekiplerinin sokağa doğru biber gazı kullandığını kaydeden Eğitim-Sen Nusaybin Temsilcisi Kadri Baysal, "O bölgede ellerinde silahlı yüzleri kapalı bir grup, yola bir TIR'ı çapraz park ederek yolu trafiğe kapatmıştı. Olay ondan sonra çıkmıştı. Biz de korku içersinde biraz bekleyip okulu terk etmek zorunda kaldık." diyerek, yaşadıkları sıkıntılı ortama dikkat çekti. CİHAN
<< Önceki Haber "Eğitim öğretimin sağlıklı yapılabilmesi için barış... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER