Efkan Ala niçin istifa etti?

İçişleri Bakanı Efkan Ala'nın istifa haberi Ankara kulislerini hareketlendirdi. Sürpriz istifa ile ilgili en çarpıcı iddia istifa isteğinin Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan gelmesi.

SAMANYOLUHABER.COM

Olayın gelişimi nasıl yaşandı. Satır aralarında da İçişleri Bakanı Efkan Ala'nın istifa nedenini bulmaya çalışalım. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talebiyle Başbakan Binali Yıldırım saat 20.00 gibi külliyeye gidiyor. Saat 17. 00 gibi gelen bu talepten önce Başbakanlık'ta istifa veya görevden alma ile ilgili bir bilgi yok . Ayrıca gün içerisinde Erdoğan'ın Süleyman Soylu ve Mehmet Müezzinoğlu ile görüştüğü yönünde bilgiler var . Efkan Ala ise son dönemde saray ile hiç görüimemiş. 

Ankara'daki gelen kanaat Efkan Ala'nın görevi bırakmasını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından istendiği yönünde. 
15 Temmuz darbe girişimi sonrası AKP'li bazı isimlerin açıktan hedef aldığı Efkan Ala artan terör olayları , patlayan bombalara rağmen saray tarafından hep himaye görmüştü. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Başbakanlığı döneminde Başbakanlık Müsteşarı olarak görev yapan Ala 17-25 aralık Yolsuzluk dosyalarının ortaya çıkmasıyla birlikte Erdoğan tarafından  göreve getirilmişti. 



<< Önceki Haber Efkan Ala niçin istifa etti? Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER