Edremit'teki Zeytinli Çayı temizleniyor

Edremit'teki Zeytinli Çayı temizleniyor

Balıkesir'in Edremit ilçesi Zeytinli Mahallesi'ndeki Zeytinli Çayı'nda, Devlet Su İşleri (DSİ) tarafından temizlik ve bakım onarım çalışmalarına başlandı. Edremit Belediyesi'nin de destek verdiği çalışmalarla kış sezonunda yaşanabilecek olumsuzlukların ortadan kaldırılması hedefleniyor.

Özellikle yağmurlu havalarda Kaz Dağları'ndan inen suları taşıyıcı görev üstlenen Zeytinli Çayı'nda, kış gelmeden temizlik ve bakım yapılacak. Bunun yanısıra moloz, kurumuş kırılmış dal parçaları ve benzeri maddelerin zamanla dere yataklarında birikmesi sonucu oluşan yığınlar, kış şartlarında olumsuz etki yapmaması için ortadan kaldırılıyor.

Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka, DSİ yetkililerine çalışmalar dolayısıyla teşekkür edip ilçenin faydasına olacak her türlü iş ve işleme destek olmaya çalıştıklarını söyledi. Başkan Saka, "Kış mevsimindeki şiddetli yağışlarda taşkınların yaşanmaması için çay ve derelerin bakımları çok önem taşıyor. DSİ yetkilileriyle yaptığımız istişareler sonucunda ilçemizdeki dereler temizleniyor. Bizler de belediye olarak yürütülen çalışmalara, ihtiyaç duyulan durumlarda destek veriyoruz." dedi. CİHAN
<< Önceki Haber Edremit'teki Zeytinli Çayı temizleniyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER