Edirne'nin Memur Mehter Takımı provalara başladı


Edirne Valisi Dursun Ali Şahin'in talimatıyla oluşturulan Memur Mehter Takımı provalara başladı. Edirne'de bu yılın başlarında müziğe yatkınlığıyla bilinen romanlar ile bir mehter takımı oluşturuldu. Roman mehteri kısa süre içerisinde eğitmenlerden nota öğrenerek hazır hale geldi. Çeşitli organizasyonlarda boy gösteren roman mehter takımının üyeleri büyük beğeni topladı. Ancak roman takım üyelerinin sabit maaş ve memur olma gibi bir takım taleplerde bulunmaları nedeniyle Valilik yeni arayışlara girdi. Buna göre sabit maaşı olan ve aynı zaman çeşitli kurumlarda memur olarak çalışan kişilerden bir takım oluşturmak için çalışmalara başlandı.

Edirne Valisi Dursun Ali Şahin'in talimatıyla İl Emniyet, İl Milli Eğitim, Gençlik ve Spor Hizmetleri, Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile Edirne Müftülüğünde görev yapan 40 memur seçildi. Müziğe yatkınlığı olan memurlar iki eğitim refakatinde hazırlıklara başladı. Bir aydan bu yana nota ve yürüyüş eğitimi alan memur takımının çalışmaları devam ediyor. Yaklaşık bir aydan bu yana devam eden hazırlık çalışmaları sonucunda memurlar provalara başladı.

Edirne Anadolu İmam-Hatip Lisesi'nde ilk performansını gerçekleştiren mehter takımını Vali Dursun Ali Şahin de izledi. Edirne Valiliği Memur Mehter Takımı'nın mehteran başı görevini ise İl Emniyet Müdürlüğü Koruma Şube Müdürü Erkan Aksu yapıyor. Resmi üniformasıyla provaya katılan emniyet müdürünün verdiği komutlarla mehter takımını başarılı bir şekilde yönetti.

CİHAN
<< Önceki Haber Edirne'nin Memur Mehter Takımı provalara başladı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER