Eczacılar Odası:'Başörtülü kadına belge verilmedi' haberi yalan; tekzip edeceğiz


İSTANBUL (CİHAN)- İstanbul Eczacılar Odası Genel Sekreteri Levent Şadi Alemdar, bir gazetede yer alan, eczane açmak isteyen 65 yaşındaki kadının başörtülü olduğu gerekçesiyle kapı dışarı edildiği haberinin doğru olmadığını söyledi. Konuyla ilgili tekzip isteyeceklerini belirten Alemdar, "Bizim bir sürü başörtülü meslektaşımız var. Siyasi baskı yöntemini seçmesini hoş karşılamıyoruz." dedi. Geçtiğimiz hafta, söz konusu eczacı kadına olur belgesinin verildiğini kaydetti.

Bir gazetede yer alan iddiaya göre; 'Nimet Sema Ü. resmi işlemler için gittiği İstanbul Eczacılar Odası'ndan başörtülü olduğu gerekçesiyle kapı dışarı edildi.' Nimet Sema Ü'ye bir kadının "Bu kılık kıyafetinle dükkân açıp ne yapacaksın?" dediği iddiası ortaya atıldı. Ancak, İstanbul Eczacılar Odası'nda söz konusu habere yalanlama geldi.

İstanbul Eczacılar Odası Genel Sekreteri Levent Şadi Alemdar, haberin kesinlikle yalan olduğunu söyledi, Oda'da böyle bir şeyin yaşanmadığını vurguladı. "Oda'dan yüzlerce başörtülü meslektaşımız belge alıyor." diyen Alemdar, "Komisyonda bir kere başörtü gerekçesiyle Eczacı Hanım'a söylenen en ufak bir söz yok. Komisyonda muvazaa yönünden araştırırlar. Geçmiş eczanesiyle ilgili, devraldığı eczane ile ilgili bir takım şüpheler vardı, bu nedenle bir hafta ertelendi görüşülmesi. Araştırma yapılmak amacıyla. Yani Eczacı Hanım değil, oğlunun agresif tavırları vardı. Komisyon odasına girmeye kalktı, ortalığı karıştırmaya kalktı. Hatta annesi özür diledi oğlunun davranışlarından dolayı." ifadelerini kullandı.

'BELGE GEÇTİĞİMİZ HAFTA KENDİSİNE VERİLDİ'

Nimet Sema Ü. 'ye karşı herhangi bir saygısızlığın olmadığını anlatan Alemdar, "Doğaldır ki; bizler eczanelerin muvazaa olmaması konusunda komisyonda bir araştırma yapıyoruz. Devraldığı eczane ile ilgili muvazaa olup olmadığı yönünde şüpheler vardı. Bir takım söylentiler vardı bu konuda. Bir araştırma yapmak için Eczacı Hanım'dan bir haftalık bir süre istendi ve geçen hafta içinde bizden olur yazısını aldı. Ruhsatı biz vermiyoruz zaten. Sağlık Müdürlüğü veriyor. Dün kendisi zaten Oda'daydı. Böyle bir şeyi neden yaptı onu da bilmiyorum. Dün kendisi geldi, kendisine oda başkanımız imzaladı ve verdi. Biz Oda'dan muvazaa olmadığına dair bir yazı veriyoruz. Hiç kimseye kılık-kıyafeti ile ilgili böyle bir cümle kullanılmadı. Biz görüşme odasında sadece eczacının bu işe vakıf olup olmadığını inceleriz." şeklinde konuştu.

'TEKZİP İSTEYECEĞİZ'

Haberin yapılma amacının mağduriyet politikası olduğunu kaydeden Alemdar, şöyle devam etti: "Eczacılar Odası bu konuda avukatlar aracılığı ile tekzip isteyecek. Bilhassa ile siyasi baskı yöntemini seçmesini hoş karşılamıyoruz. Neden böyle bir haber yapma gereği duyduklarını da anlamış değilim. Başörtüsü son dönemlerde çok sık mağduriyet yaratma politikası olarak kullanılıyor. Bizim bir sürü başörtülü meslektaşımız var ve her seçim sonrasında bu arkadaşlarımız gelip bize teşekkür ederler."

CİHAN
<< Önceki Haber Eczacılar Odası:'Başörtülü kadına belge verilmedi'... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER