DÜZELTME-Silivri'deki 'umut nöbetini' gazeteci Doğan Satmış devraldı


Sayın abonemiz; 'Silivri'deki 'umut nöbetini' gazeteci Osman Satmış devraldı' başlıklı haberde gazeteci Doğan Satmış'ın adı sehven Osman Satmış olarak yazılmıştır. Haberi tekrar düzenleyerek servis ediyoruz.

Silivri'deki 'umut nöbetini' gazeteci Doğan Satmış devraldı

MİT TIR'ları haberleri nedeniyle tutuklanarak Silivri Cezaevi'ne konan Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve gazetenin Ankara Temsilcisi Erdem Gül'e destek amacıyla dün başlatılan 'umut nöbetini' Basın Konseyi Yüksek Kurul Üyesi ve Cumhuriyet gazetesinin yayın danışmanı Doğan Satmış devraldı. Bu sabah Silivri Cezaevi'ne gelerek nöbete devam eden Satmış, "Bir ülkede yöneticiler gazetecilerden korkarsa o ülkede saklanmak istenen bazı şeyler vardır." dedi.

MİT TIR'ları haberleri nedeniyle tutuklanarak Silivri Cezaevi'ne konulan Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve gazetenin Ankara Temsilcisi Erdem Gül'e meslektaşlarının desteği devam ediyor. Basın Şeref Kartı sahibi Mete Akyol'un tutuklu bulunan gazetecilere destek amacıyla cezaevi önünde evi önünde dün başlattığı umut nöbetini bugün gazeteci Doğan Satmış devraldı. Cezaevi önünde nöbete başlayan Satmış, "Sadece gazetecilik yaptıkları için içeride bulunan gazeteci arkadaşlarım Can Dündar ve Erdem Gül'ün uğradıkları bu haksızlığı duyurmak için bu nöbeti başlattık." dedi. Türkiye'de 30'a yakın gazetecinin tutuklu olduğunu dile getiren Satmış, "Bu arkadaşlarımızın bir an önce çıkması ve Türkiye'nin basın özgürlüğü listesinde en altlara inmesini sağlayan bu basın itibarsızlığının bir an önce giderilmesi gerekir." şeklinde konuştu.

Basına yönelik sindirme ve susturma hareketlerini bunu yapanların suistimallerinden kaynaklanan telaş ve korkuya bağlayan Doğan Satmış, "Bir ülkede yöneticiler gazetecilerden korkarsa o ülkede saklanmak istene bazı şeyler vardır. Dünyanın gelişmiş şeffaf ülkelerinde basın istediği gibi hareket eder, dünyanın gelişmemiş ve şeffaf olmayan ülkelerinde ise basın baskı altındadır." ifadelerini kullandı.

Bu arada Can Dündar ve Erdem Gül'ü ziyarete gelen Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) milletvekilleri Mahmut Tanal ve Tuncay Özkan umut nöbetine başlayan Satmış'ı ziyaret ederek destek verdi. Kısa bir açıklama yapan Özkan, "Masumiyeti hapsetmemek lazım. Masumiyet, masum insanlar hapsedildiği zaman o zaman gök kubbe yıkılır. Varsın yıkılsın adalet yerine gelsin ama masumiyet özgür olsun." dedi. CİHAN
<< Önceki Haber DÜZELTME-Silivri'deki 'umut nöbetini' gazeteci Doğan... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER