Düzce Üniversitesi'nden akademik alanda başarı

Düzce Üniversitesi'nden akademik alanda başarı

Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesi Biyoistatistik ve Tıbbi Bilişim Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Handan Ankaralı, "h-index" değerine göre başarılı bulunan 362 Türk bilim insanının bulunduğu listede yer aldı.

Yayın sayıları ve detayları hakkında açıklamalarda bulunan Prof. Ankaralı, "Başarı kriteri olarak indexlerde taranan toplam yayın sayısı ve self dışı atıf sayısına göre hesaplanan h-index değerinin 20 ve üzeri olması dikkate alınmıştır. Yayınlanan listede yer alan toplam 362 bilim insanının 49'u yabancı üniversitelerde görev yapmaktadır. Biri ise yabancı bilim adamı olup Türk üniversitesinde çalışmaktadır. Düzce Üniversitesi adına bu listede yer aldığım için büyük mutluluk duyuyorum. Benim indexlerde taranan toplam yayın sayım 163, toplam self dışı atıf sayım 1612 ve h-index değerim 21'dir. Ayrıca, Web of Science veri tabanına göre yapılan taramalarda h-index değerim 21, Google+' class='textetiket' title='Google haberleri'>Google Scholar veri tabanına göre yapılan taramalarda ise taramasında ise h-index değeri 27'dir. Listede; sadece toplam yayın sayısı dikkate alındığında 161. sırada, sadece toplam self dışı atıf sayısı dikkate alındığında 236. sırada, sadece h-index değeri dikkate alındığında ise 297. sırada yer almaktayım. H-index, indexlerde taranan toplam self dışı atıf sayısı birlikte dikkate alındığında ise 362 kişi içinde 293. sırada yer almaktayım." dedi.

Yayınlarının, üniversiteye kattığı değerlerden bahseden Prof. Dr. Ankaralı, "Üniversitelerin kalite göstergelerinden birisi ve en önemlisi olan yayın sayısına ve kalitesine direk etki ettiğimiz için önemli bir sorumluluk altındayız. Bu sorumluluğun bilincinde olarak, Düzce Üniversitesi'nde de gerek konumuz ile ilgili eğitimler veriyor gerekse diğer danışmanlık hizmetlerimize hız kesmeden devam ediyoruz." diye belirtti.

CİHAN
<< Önceki Haber Düzce Üniversitesi'nden akademik alanda başarı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER