Duy da inanma... İstanbul'da 100 bin kişi dolandırılmış!

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, Yol TV'de konuk olduğu Odak Noktası programında ilginç iddialarda bulundu

SHABER3.COM

İnsanların ya devlet eliyle ya da öncülüğünü kamu yöneticilerinin yaptığı maket satışlarıyla dolandırıldığını söyleyen Tekin, dolandırılan 100 bin vatandaşa kimsenin sahip çıkmadığını ifade etti. Bu sayının son 1 buçuk yılda gerçekleştiğini belirten Tekin, dolandırmaların ekonomik krizin gelmesiyle arttığını da ifade etti.

Tekin,  "İstanbul'da çeteler tarafından 100 bin vatandaşımız dolandırıldı. Bunun 29 bin 300'ü Esenyurt'ta,14 bin 500'ü Fikirtepe'de. Fikirtepe'de insanlar devlet eliyle dolandırıldı. Buna Bakanlık referans oldu, ama Bakanlık şu an sahip çıkmıyor. Esenyurt ve diğer ilçelerde ise insanlar maket satışlarıyla dolandırıldı ve bunun öncülüğünü de Vali, Belediye Başkanı gibi kamu yöneticileri yaptı, ama şu an kimse sahip çıkmıyor. Ve çok ciddi bir dram var; buralarda intihar edenler, ciddi sağlık sorunu yaşayanlar, hala sokakta yaşayanlar var. Buna devlet acilen bir çözüm bulmalı. Her vatandaşın can ve mal güvenliğinden sorumlu olan devletin 100 bin vatandaşımızın sorununa mutlaka bir çözüm bulması gerekir" dedi

"İmar barışından iktidarın çevresindeki beton lobisi, imar çetesi faydalanacak"

Gürsel Tekin, İstanbul'un kent sorunlarından bahsederken imar barışına da değindi. Tekin, bu imar barışından "İstanbul ve Türkiye'de yapı stoğunda sıkıntı olan 13 milyon vatandaşın" değil, yalıları ve AVM'leri olanların faydalanacağını ifade etti. Tekin, "Boğaz'da yalıları, AVM'leri, Rezidansları iskanına uygun yapmayan yerlere barış değil af çıkartmışsınız, orada da para toplayacaksınız" dedi.

"Esenyurt'taki bir vatandaşımız bu aftan faydalanabilecek mi? 120 metrekarelik bir dairesi varsa bu aftan faydalanabilmek için 120 bin TL ödemek gerekiyor. 1200 TL maaş alan bir emekli bunu ödeyebilir mi? Yüz binlerin başvuracağını söylemişlerdi, ama İstanbul'daki başvuruların tamamı hala 10 bini geçmemiş. Kimler başvuru yapmış diye onlara bakıyorsun, bunların çevresindeki beton lobisi, imar çetesi"

Cumhuriyet
<< Önceki Haber Duy da inanma... İstanbul'da 100 bin kişi dolandırılmış! Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER