Dursun Çiçek: Bizde uzun keçeli kalem kullanılmaz


Eski Deniz Piyade Kurmay Albay Dursun Çiçek, Ergenekon davasının Yargıtay'daki temyiz duruşmasında, ıslak imzalı 'irtica ile mücadele eylem planı'ndaki imzanın taklit olduğunu savundu. Çiçek, buna delil olarak ise imzanın keçeli kalemle atılmış olmasını gerekçe göstererek, "İmza, keçeli uzun kalemle atılmış. Ama bizde keçeli uçlu kalem kullanılmaz. Bizim orada ince uçlu mürekkep kalemler kullanılır ve ellerindeki tek delil bu." dedi.

Yargıtay 16. Ceza Dairesi'nde başlayan Ergenekon davası devam ediyor. Duruşmada eski Deniz Piyade Kurmay Albay Dursun Çiçek de hazır bulundu. Çiçek, temyiz duruşması davasında ifadesini verdi. Dursun Çiçek'in ifade vermesini Genelkurmay eski Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ da dinledi.

Dursun Çiçek şöyle ifade verdi: "İkinci safhayı anlatmak istiyorum. En kısa sürede savunmamı tamamlamak istiyorum. 2009 yılında bu süreci yaşadık. Aslında başta silahlı kuvvetler olmak üzere yıkıcı propagandaları tespit etmektir. Silahlı kuvvetlere saldıranlar böyle bir koruma duvarını etkisiz hale getirmek istediler, bu yüzden şahsıma saldırdılar. Şahsım Balyoz davasında da hedef alındı. Oradan 16 yıl hapis aldık. Daha sonra beraat ettik. Kumpas medyası 'AKP ve Gülen'i bitirme planı' olarak tanıttı. Bu örgütün amacı, kimdir, 2004 yılında atamalarla bu örgüte üye olduğumuz belirtildi. Bu iddianameleri hazırlayan hakimler daha ileri gitti. Dursun Çiçek kendinden üst makamdakilere talimatlar veriliyor denildi. İrtica ile eylem planının esas olmadığını, atılmış bir imzanın icra olmadığını onlarca bilirkişi raporu var. Bu kağıtla ilgili bir hakim inceleme yaptı. 3 milyondan fazla yazışmaların hepsi geldi. Bir yılı aşkın araştırıldı böyle bir çalışmanın yapılmadığı ortaya çıktı. Ellerindeki tek şey ellerinde bulunan imzadır. Adli tıptan heyet raporu istendi. Bu talep üzerine adli tıp kurumu 4 kişi, 7 kişi kısa süreli kurslarla bu heyete dahil edilmiş kişilerdir. 4 kişi asıl uzmandır. Öz'ün adli kuruma gitti. İmza konusunda elinin güçlü olduğunu düşünen Öz, inceleme için 4 ay göndermedi. İmza, keçeli uzun kalemle atılmış. Ama bizde keçeli uçlu kalem kullanılmaz. Bizim orada ince uçlu mürekkep kalemler kullanır ve ellerindeki tek delil bu. Bu dosyanın usulden değil, esastan bozulmasını talep ediyorum." CİHAN
<< Önceki Haber Dursun Çiçek: Bizde uzun keçeli kalem kullanılmaz Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER