Dünya'nın en büyük banka birleşimi sonuçsuz kaldı

Deutsche Bank ile Commerzbank son anda birleşmeden vazgeçti

Dünya'nın en büyük banka birleşimi sonuçsuz kaldı

Almanya’nın en büyük bankalarından Deutsche Bank ve Commerzbank’ın birleşme görüşmeleri yaptığı iddia edildi. Bloomberg’in konu hakkında bilgiye sahip bir kaynağa dayandırdığı haberde, Deutsche Bank ve Commerzbank’ın üst düzey yetkilileri, ağustos ayında olası bir birleşme için görüşmeler yürüttüğü ileri sürüldü.
Ancak her iki bankanın da öncelikle kendi faaliyetlerini yeniden yapılandırma üzerinde odaklanması kararlaştırılarak, bu işlemden vazgeçildiği kaydedildi. Aynı kaynak, görüşmelerin Deutsche Bank CEO’su John Cryan ile Commerzbank CEO’su Martin Zielke arasında gerçekleştiğini bildirdi.

Görüşmelerin gizli olması sebebiyle ismini açıklamayan kaynak, birleşme ile Almanya’nın iki bankacılık devinin maliyetleri düşürme fırsatları ile birlikte tüketici işlerini bütünleştirmeyi ve daha etkin bir şekilde rekabet edebilecek daha büyük bir Avrupa bankası oluşturmayı amaçladığını söyledi.

Fakat, aynı kaynak, her iki bankanın da olası bir anlaşmaya varmadan önce yeniden iç yapılanmaya odaklanma kararı aldıklarını ifade etti.

‘AVRUPA’DA BANKALAR BİRLEŞMELİ’

Handelsblatt gazetesinin Frankfurt’ta düzenlediği ‘Banken im Ubmruch – Geçiş Sürecindeki Bankalar’ başlıklı sempozyumdu konuşan Deutsche Bank CEO’su John Cryan, yakın zaman içerisinde Commerzbank veya başka bir banka ile birleşme olasılığının bulunmadığını açıkladı.

Cryan, başka bir banka ile birleşmeden önce Deutsche Bank’ın daha küçük ve sade olması gerektiğini sözlerine ekledi. Avrupa’da bankaların daha fazla birleşmesi gerektiğini söyleyen Cryan, Avrupa bankalarının ciddi bir krizden geçtiğini, hem ulusal düzeyde hem de sınır ötesinde bankaların güçlerini birleştirmesi gerektiğine dikkat çekti.

Avrupa’nın en büyük bankası Deutche Bank, bu senenin ilk yarısında kârı geçen yıla göre yüzde 98 oranında azalırken şirketin piyasa değeri yüzde 43 erimişti. Bir ara iflas edecek söylentileriyle karşı karşıya kalana banka, 2020 yılına kadar sahip olduğu her 4 şubeden birini kapatmayı ve 23 bin kişinin de işine son vermeyi planlıyor.


<< Önceki Haber Dünya'nın en büyük banka birleşimi sonuçsuz kaldı Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER