Vatikan'dan 'Ak Saray' açıklaması

Papa'nın, Türkiye'de yapacağı ziyaretle ilgili cevap geldi.

Vatikan'dan 'Ak Saray' açıklaması

Ay sonunda Türkiye'ye bir ziyarette bulunacak olan Papa Francesco'nun, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile yeni Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda bir araya gelecek olmasının yol açtığı tartışmalara Vatikan'dan cevap geldi.

Mimarlar Odası Ankara Şubesi yöneticileri, 28 Kasım'da Cumhurbaşkanlığı sarayı olan Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nın ilk yabancı konuğu olacak olan Papa Francecso'ya bir mektup yazarak, kaçak olduğu gerekçesiyle bu davete katılmama çağrısında bulunmuştu.

Vatikan Sözcüsü Peder Federico Lombardi, yaptığı açıklamayla, bu tartışmalara son noktayı koydu.

ZİYARET İPTAL EDİLMEYECEK

Söz konusu tartışmalardan haberdar olduğunu ifade eden Peder Lombardi, "Papa, görüşme için Türk yetkililer nereyi belirlediyse oraya gidecek. Yani nereye gitmesi gerekiyorsa oraya gidecek. Bunun üzerine söylenecek bir söz yok" diyerek, ziyaretin iptal edilmeyeceğini dile getirdi.

Katolik cemaatinin ruhani lideri ve Vatikan Şehir Devleti Başkanı Papa Francesco'nun, 28-30 Kasım tarihleri arasında Türkiye'ye gerçekleştireceği ziyaretinin ilk durağı Anıtkabir olacak.

AYASOFYA VE SULTAN AHMET'İ ZİYARET EDECEK

Daha sonra sırasıyla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu ve Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez ile de görüşecek olan Papa, İstanbul'da ise, Ayasofya Müzesi, Sultanahmet Camii, Saint Espirit (Kutsal Ruh) Kilisesi ve Fener Rum Patrikhanesi'ni ziyaret edecek.

Fener Rum Patriği Bartholomeos ile ikili bir görüşme de gerçekleştirecek olan Papa, Ortodoks Kilisesi'nin kurucusu olan Aziz Andrea Yortusu nedeniyle düzenlenecek olan ayine de katılacak.

DHA
<< Önceki Haber Vatikan'dan 'Ak Saray' açıklaması Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER