Uydudan görüntülenen gizemli yapılar şaşkına çevirdi!

Google Earth'ten farketilen esrarengiz yapılar, araştırmacıların akıllarını karıştırdı.

Uydudan görüntülenen gizemli yapılar şaşkına çevirdi!

Eski CIA analisti Allen Thomson, Google+' class='textetiket' title='Google haberleri'>Google Earth üzerinde inceleme yaparken Çin'in güneybatısındaki çölün ortasında esrarengiz yapılarla karşılaştı. 

Çin'in Kaşgarlı kenti yakınlarındaki bir yörüngede inceleme yaparken rastladığı garip çizgiler ve binalar Thomson'un dikkatini çekti. 

Gördükleri karşısında şaşkınlık içinde kalan analist, görüntüde karmaşık yapılar ve yollar tespit etti. 

Bir dergiye açıklama yapan eski CİA analisti Thompson, '' Kaşgarlı kenti yakınlarındaki bir yörünge inceleme yaparken tespit ettim bu yapıları. Görüntülere bakarsak çok karmaşık ve bir çok yol bulunuyor. Kim ne inşa ettilerse acele ile yapış olmalılar. Tam olarak nasıl yapılar ve ne için yapıldığını söylemek güç'' diye konuştu. 

Gizemli yapıların 2011 yılında çekilen görüntülerde sadece temeli atılmış şekilde göründüğünü ifade eden eski CİA çalışanı, 6 ay sonraki görüntüde ise tamamlandığını göstererek şaşırtıcı hızlı bir şekilde inşa edildiğine dikkat çekti. 

1985 yılında CIA'den ayrılan analis Thompson, bu tür uydudan çekilen tuhaf uydu görüntülerin ilk olmadığını, daha önce 2011 İtalyan bir araştırmacının da Google Earth üzerinde inceleme yaparken, Çin’in Taklamakan Çölü’nde gizemli yapıları keşfettiği söyledi.
<< Önceki Haber Uydudan görüntülenen gizemli yapılar şaşkına çevirdi! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER