Ülke tarihinin en büyük siyasi skandalı!

Efsanevi siyasetçi bu suçlamalarla mahkemeye verildi.

Ülke tarihinin en büyük siyasi skandalı!

Çin'in efsanevi siyasetçilerinden eski Çongçing Belediye Başkanı ve Ticaret Bakanı Bo Şilay, "rüşvet, zimmete para geçirme ve gücünü kötüye kullanma" suçları nedeniyle mahkemeye verildi. Bo Şilap hakkında hazırlanan iddianamenin ülkenin doğusundaki Şandong eyaletinde bulunan Cinan Orta Halk Mahkemesine teslim edildiği belirtildi. İddianamede Bo için "memurluğundan ve konumundan faydalanarak başkaları üzerinden kazanç sağlamak, büyük miktarlarda para ve varlık kabul ederek rüşvet almak" gibi suçlamalar yer alıyor. 

Bo Şilay'ın Nisan 2012'de ÇKP Merkez Komitesi ve Polit Büro'daki görevleri dondurulmuş, aynı zamanda "ciddi disiplin ihlalleri" nedeniyle ÇKP Disiplin Komisyonu'na sevk edilmişti. Ülkedeki en güçlü siyasetçilerden biri olan Bo, daha sonra eylül ayında ÇKP'den atılmış, hakkındaki iddia ve kanıtların yargı organlarına sevkine karar verilmişti. 

Ülkede geçen yıl kongre öncesinde gündeme gelen Bo ve ailesinin yaptıkları, Çin'in modern tarihindeki en büyük siyasi skandal olarak anılmaya başlamıştı. Çin’de siyaset dünyasını derinden sarsan olay, İngiliz işadamı Neil Heywood’un Çin’in Çongçing kentindeki bir otel odasında ölü bulunmasıyla ortaya çıktı. Bo'nun eşi Gu Kaylay, aralarındaki iş anlaşmazlığı yüzünden oğlunu tehdit ettiğini öne sürdüğü Heywood’u zehirleyerek öldürdüğünü itiraf etti. Gu Kaylay, İngiliz işadamı Neil Heywood cinayeti davasıyla alakalı ertelenmiş idam cezası almıştı.

AA
<< Önceki Haber Ülke tarihinin en büyük siyasi skandalı! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER