Üç ülkede dev operasyon

Almanya'da bu sabah yaklaşık 250 polisin katıldığı IŞİD operasyonunda, 11 farklı yere baskın düzenlendi.

Üç ülkede dev operasyon

Operasyonda, IŞİD'in Suriye'deki mücadelesi için militan ve finansman desteği sağlamakla suçlanan bir grubun lideri olduğu iddia edilen İ. D. ile örgüt üyesi E. F. tutuklandı. Aynı saatlerde Paris'te ise geçen haftaki saldırılarla bağlantılı olabileceği düşünülen 10 kişi gözaltına alındı. Dün de Belçika polisi, Suriye’den dönen ve eylem hazırlığında olduğu iddia edilen gruplara yönelik ülke çapında büyük bir operasyon başlatmıştı. Almanya’nın Başkenti Berlin’de bu sabah saatlerinde başlayan IŞİD operasyonunda gözaltına alınan 5 Türk’ten ikisi tutuklandı. Diğer üç kişi ise delil yetersizliğinden serbest bırakıldı. Alman basınında yer alan haberlere göre, 250 polis ve özel timlerin görev yaptığı operasyonda yaşları 41 ve 43 olan iki Türk tutuklandı.

Yaklaşık bir yıldır süren hazırlıklar sonucunda yapıldığı belirtilen operasyonda tutuklanan Türk vatandaşları, IŞİD’le bağlantılı olmak, örgüte maddi ve lojistik destek vermekle suçlanıyorlar.

Tutuklananlardan birinin 41 yaşındaki kendisini “emir“ olarak tanıtan İ. D. olduğu belirtiliyor. İ. D, Berlin’de IŞİD’e militan toplamak ve bu kişileri Suriye’de savaşmaya hazırlamakla itham edilirken, tutuklanan diğer kişinin ise 43 yaşındaki E. F. olduğu ve militanlara lojistik destek ve maddi destek verdiği öne sürülüyor.

Die Welt gazetesinin bildirdiğine göre, yaşları 31 ile 44 arasında değişen 5 Türk’ten üçü, tutuklamaya yeterli delil elde edilemediğinden serbest bırakıldı.

PARİS'TE GARDA BOMBA İHBARI
Paris'in merkezindeki Gare de l'Est tren garı, bomba ihbarı nedeniyle kapatıldı ve boşaltıldı. Yerel saatle 08.00 (TSİ 09.00) sularında gelen ihbar üzerinde gardaki tüm yolcular ve personel dışarı çıkarıldı. Polis olay yerinde inceleme yapıyor.

Fransız basınından kimi kaynaklar, paniğe neden olan şeyin sahipsiz bir valiz olduğunu, kimileri ise telefonla ihbar yapıldığını bildirdi.

Bu arada Paris Başsavcılığı, geçtiğimiz hafta düzenlenen saldırılarla bağlantılı olabileceği düşünülen 10 kişinin gözaltına alındığını duyurdu.
<< Önceki Haber Üç ülkede dev operasyon Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER