Somali'de Türk heyetine bombalı saldırı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Somali ziyareti öncesi, Mogadişu'daki Türk heyetini hedef alan bombalı bir saldırı düzenlendiği bildirildi. Saldırıyı El Kaide bağlantılı Eş Şebab örgütü üstlendi

Somali'de Türk heyetine bombalı saldırı

Somali'de bulunan Türk heyetine bombalı araçla bir saldırı gerçekleştirildiği duyuruldu. Reuters'in abonelerine geçtiği habere göre saldırı Başkent Mogadişu'da meydana geldi. Resmî bir ziyaret amacıyla Etiyopya'da bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bir sonraki durağının Somali olacağı biliniyor.

EŞ ŞEBAB ÜSTLENDİ
Reuters, saldırıyı El Kaide bağlantılı Somalili örgüt Eşşebab'ın üstlendiğini bildirdi. Reuters'a konuşan Eşşebab sözcüsü Şeyh Abdiaziz Ebu Musab, "Otele saldırdık ve orada toplanan Somalili polis memurlarını öldürdük" dedi.

Bir görgü tanığı Reuters'a yaptığı açıklamada, patlamanın etkisiyle tahrip olan olan kapının önünde, saldırıda ölen iki polise ve intihar saldırganı olduğu tahmin edilen bir kişiye ait cesetler gördüğünü söyledi.

ERDOĞAN ZİYARETİ İPTAL ETMEDİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ziyaretini iptal etmediği, yarın Somali'ye geçeceği bildirildi.

DIŞİŞLERİ'NDEN AÇIKLAMA

“Somali’de meydana gelen saldırı hakkında Somali Büyükelçimizden alınan ilk bilgilere göre ön heyet üyelerinin kaldığı otele yönelik bir saldırı girişimi olduğu, otelin kontrol noktasında patlama meydana geldiği, Somali tarafında can kaybı olabileceği, Türk tarafında herhangi bir can kaybı olmadığı, bir kişinin otelin kırılan camları nedeniyle hafifçe yaralanmış olabileceği, Somali makamlarının güvenlik seviyesini yükselttiği öğrenilmiştir”

DAVUTOĞLU: 3 SOMALİLİ HAYATINI KAYBETTİ

İsviçre’nin Davos kentinde bulunan Başbakan Ahmet Davutoğlu, gazetecilerin sorularını yanıtladı. Başbakan Ahmet Davutoğlu, Somali’deki saldırıya ilişkin soru üzerine “3 Somalili hayatını kaybetti, doğrudan heyetimizi hedef alıp almadığına ilişkin değerlendirme devam ediyor” dedi. Davutoğlu, “Riskler olur ama Türkiye kararlı tutumunu sürdürür” diye konuştu.
<< Önceki Haber Somali'de Türk heyetine bombalı saldırı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER