Şok iddia! Türk Konsolosluğu aktif olarak kullanımda

IŞİD örgütü, Musul'daki konsolosluk binamızı karargaha dönüştürdü

Şok iddia! Türk Konsolosluğu aktif olarak kullanımda

Türkiye Cumhuriyeti Musul Konsolosu Öztürk Yılmaz ve 48 personeli, 10 Haziran’dan beri IŞİD’in elinde rehin tutulurken çok önemli bir iddia gündeme geldi. Gazeteci Amberin Zaman, Al-Monitor'deki makalesinde Musul Konsolosluğu'nun IŞİD tarafından karargah olarak kullanıldığını yazdı*. Konsolosluklar ve Büyükelçilik binaları Türkiye toprağı sayılıyor.

KONSOLOSLUK BİNASI KARARGAH OLDU, IŞİD LİDERİ BAĞDADİ BİNAYA GELDİ

Amberin Zaman Al Monitor’da yayımlanan yazısında, Türkiye’nin Musul Konsolosluğu’nun sonradan adını “İslam Devleti” olarak değiştiren IŞİD’in karargah binasına dönüştürüldüğünü ifade etti.

Amberin Zaman yazısında Musul Valisi Esil Nuceyfi’nin Al Monitor’le yaptığı bir telefon görüşmesinde sarf ettiği şu sözler aktardı: “İslam Devleti’nin Türk Konsolosluğu’nu ana karargah olarak kullandığı ve Bağdadi’nin orada birkaç saat geçirdiği kesinlikle doğru.”

Amberin Zaman makalesinde şunları yazdı:
''AKP Hükümeti, Musul’la ilgili olarak basın yasağı getirdiği için Türkiye kamuoyu durumdan yeterince haberdar da olamıyor ve Musul Konsolosluğu’nun IŞİD’e karargah yapıldığı bilgisi de sansür uygulamasından beri gizli kaldı. AKP bu basın yasağının rehinelerin can güvenliği için olduğunu iddia etse de hükümetin Türk vatandaşlarının kaçırılmasını örtbas etme çabası olduğu ortada. Musul Valisi Nuceyfi, Türkiye’yi konsolosluğu boşaltmaları konusunda birkaç gün önce uyardığını ancak bu uyarıların Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu tarafından dikkate alınmadığını iddia ediyor.''

ERDOĞAN'IN YUMUŞAK SÖYLEMİ KARŞILIK BULMADI

Yazıda AKP hükümetinin IŞİD ile ilgili söyleminin yumuşak olması ve Erdoğan'ın sert söylemlerden kaçınmasının doğru bir tavır olabileceği belirtilirken, bunun dış politikada göze batarcasına büyük ve açık bir hatadan dolayı düşülen durumu perdeleyemeyeceği ifade edildi.

Yazıda Erdoğan'ın yumuşak söylemine örnek olarak şu rica konuşması örnek olarak gösteriliyor:
“Bu IŞİD denilen örgüt, gerçekten inanıyorlarsa artık bu kardeşlerimizi ülkelerine iade etmeleri gerekir” 

Nihai planda IŞİD bu dost ricalarına yanıt vermedi ancak konsolosluk binasını karargaha dönüştürdü.

SAMANYOLUHABER.COM
*Al-Monitor sitesinden çevirilmiştir
<< Önceki Haber Şok iddia! Türk Konsolosluğu aktif olarak kullanımda Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER