Sırplar Türkiye'ye çok kızdı!

Sırbistan Cumhurbaşkanı konuştu: Erdoğan'ın sözlerinden rahatsızız

Sırplar Türkiye'ye çok kızdı!

Sırbistan Cumhurbaşkanı Tomislav Nikoliç, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın "Kosova Türkiye, Türkiye Kosova'dır" ifadeleriyle ilgili, ''Özür dilenene dek, Sırbistan Cumhurbaşkanı olarak, Sırbistan-Türkiye-Bosna Hersek arasındaki üçlü toplantılara katılmayacağım'' açıklamasında bulundu.

Nikoliç, yayımladığı yazılı açıklamada, Başbakan Erdoğan'ın açıklamalarının ülkesini rahatsız ettiğini belirtti. Türkiye'nin özür dilemesini beklediğini belirten Nikoliç, açıklamasında ''Özür dilenene dek, Sırbistan Cumhurbaşkanı olarak, Sırbistan-Türkiye-Bosna-Hersek' class='textetiket' title='Bosna Hersek haberleri'>Bosna Hersek arasındaki üçlü toplantılara katılmayacağım çünkü bu zirve, savaş yanlısı ülkelerin değil, Balkanlar'da barışa götüren devlet anlayışına sahip demokratik devletlerin zirvesidir" ifadelerini kullandı.

Nikoliç ayrıca, Cumhurbaşkanlığı görevini üstlendiği günden itibaren, kendisinden önce bu görevi üstlenen eski Cumhurbaşkanı Boris Tadiç'in kuruduğu Türkiye ile iyi ilişkileri de üstlendiğini hatırlatarak, ''Bu ilişkileri, iki halk arasındaki dürüst dostluğa dönüştürmek için uğraştım. Her fırsatta, Türkiyeli devlet yöneticilerine, diğer ülkelerden 'Kosova'nın bağımsızlığını tanımalarını istemelerinin hoş bir davranış olmadığını' söyledim'' ifadelerine yer verdi.

Başbakan Erdoğan, geçen Çarşamba günü, Kosova'nın Prizren şehrinde yaptığı konuşmada, ''Hepimiz ortak bir tarihin, ortak bir kültürün, ortak bir medeniyetin, birbirine dost, birbirine akraba, birbirine kardeş olduğu bir yapının insanlarıyız. Unutmayın, Türkiye Kosova'dır, Kosova Türkiye'dir" ifadelerini kullanmıştı.

AA
<< Önceki Haber Sırplar Türkiye'ye çok kızdı! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER