Rusya şok iddiayı yalanladı

Rusya’dan G20’de liderlerin dinlendiği iddiasına yalanlama..

Rusya şok iddiayı yalanladı

Rusya, St. Petersburg’da Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın da katıldığı G20 zirvesinde liderlerin dinlediği iddialarını yalanladı. İtalyan Corriere della Sera gazetesi dağıtılan hediye telefon, laptop ve flash disklerle zirveye katılan liderlerin dinlediğini iddia etti.

İddialara göre, St. Petersburg’da 5-6 Eylül tarihlerinde yapılan G20 zirvesine katılan devlet ve hükümet başkanlarına cep telefonu, laptop ve flash diskler dağıtıldı. Casusluk için kullanılan tuzak maskotlar aracılığı ile Rusya yönetimi G20 liderlerini dinlemek istedi.

Gazete, Avrupa Konseyi Başkanı Herman Van Rompuy’un hediye aldığı USB flash sürücüyle telefon için şarj cihazını Brüksel’e döndüğünde güvenlik güçlerine kontrol için teslim ettiğini, her iki cihazda da bilgi toplamaya yönelik sistemlerin belirlendiğini iddia etti. 

Kremlin basın sözcüsü Dmitri Peskov, İtalyan gazetesi Corriere della Sera’da yer alan haberlerin Avrupa ülkeleri ile ABD arasında mevcut gerçek sorunlardan uydurma konulara çekme girişimi olarak değerlendirdi.

İtalyan gazetesinin kaynağının ne olduğunu bilmediklerini ifade eden Peskov, “Şüpheli iddiaların bir temeli yok." dedi. Gazete iddiaların Rusya’yı zor durumda bırakma girişimi olma ihtimaline de dikkat çekti.

Rusya’nın geçici siyasi sığınma hakkı verdiği CIA eski çalışanı Edward Snowden yayınladığı gizli bilgilerle milyonlarca kişinin dilendiğini, çoğunluğu AB ülkeleri liderleri olmak üzere en azından 35 liderin de listede olduğunu sızdırmıştı.

CİHAN
<< Önceki Haber Rusya şok iddiayı yalanladı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER