Rusya elindeki kozunu kullanmak için bekliyor

Ukrayna - Rusya arasındaki gerginlik kışın gelmesiyle yeni gelişmelere yol açması bekleniyor.

Rusya elindeki kozunu kullanmak için bekliyor

Amerikan 'Newsweek' dergisi bu hafta dosya haber olarak Ukrayna-Rusya arasındaki gerginliğe değindi. Dergi, Putin'in Avrupa'nın ekonomik yaptırımlarına karşı atması muhtemel adımları ve bu adımların hem Rusya hem de Avrupa için neler getirebileceği çerçevesinde yorumda bulundu: 'AVRUPAYA KARŞI EN SON SİLAH'
Ukrayna ordusu ve Rusya destekli muhaliflerler arasında bir türlü uzlaşmaya varılamazken kışın gelmesiyle Rusya için yeni bir cephe daha açıldı. Bu cephede eli güçlü olan taraf Rusya çünkü Avrupa'ya karşı şimdiye kadar görülmemiş nitelikte 'en yeni ve en iyi' silahıyla ortaya çıkıyor.
RUSYA SİLAHI KULLANMADA DİKKATLİ OLMALI
Bu silah savaşlarda olduğu gibi kanlı değil hatta politik olarak ta çok daha az sıkıntılı. Tüm Avrupa'yı korkutan bu silahın adı 'gaz'. Fakat Rusya'nın bu tehlikeli silahı kullanmadan önce çok dikkatli olması gerekiyor keza Batı'nın borç olarak parasına, finansal hizmetlerine, gıda stoklarına ve teknik uzmanlığına ihtiyacı var.
EKONOMİK YAPTIRIMA KARŞI 'GAZ' KOZU
Batı, Kremlin'in Ukrayna'ya uyguladığı politikasına karşı zaten bu ihtiyaçlarına karşılık ekonomik yaptırım uyguluyor. Şimdi Rusya çok büyük bir karar aşamasında çünkü Avrupa'nın gazının üçte birini, çoğunluğu devlete ait Rus Gazprom şirketi tedarik ediyor ve bu akışın yarısı Ukrayna üzerinden borularla sağlanıyor. Ekonomik yaptırımlara karşı şimdilik en büyük kozu olan 'gaz silahını' kullanmalı mı?
'AVRUPA'NIN EN ÇOK KORKTUĞU SİLAHIMIZ...'
Kremlin'den bir gazeteci "bu Avrupalıların en çok korktuğu, bizim en son ve en iyi silahımız. İlk karın düşmesini bekliyoruz. Bakalım o zaman Avrupa ekonomik yaptırımlar hakkında ne diyecek." Uzmanlar şimdilik her şeyin ilk kar tanesinin düşmesine bağlı gibi durduğunun altını çiziyor. SAMANYOLUHABER.COM
<< Önceki Haber Rusya elindeki kozunu kullanmak için bekliyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER