Rus gazetecinin 'Taksim' itirafı!

Rus gazeteci gözaltına alındıktan sonra Moskova’ya döndü, Taksim'de yaşananlarla ilgili itirafta bulundu...

Rus gazetecinin 'Taksim' itirafı!

Türkiye’de Taksim olaylarında polisle tartışmasının ardından gözaltına alınan, ardından da sınır dışı edilen muhalif Novaya Gazeta muhabiri Arkadi Babçenko, Moskova’ya döndü. 

Rus radyosuna konuşan Babçenko, akreditasyonu olmadan bölgede çalıştığını, bunun kendi hatası olduğunu söyledi. Babçenko, “Bu sabah mahkemeye ellerim kelepçeli olarak çıkarıldım. İki saat sonra kelepçeler çıkarıldı. Bana casusluk ya da polis görevlilerine kötü davranma suçlarından soru sorulmadı. Sadece idari olarak akreditasyon değerlendirildi. Ben İstanbul’a freelance olarak gitmiştim. Elbette, bu benim hatam, benim problemim.” dedi.

Babçenko, Türk gazetecilerin büyük çoğunluğunun akredite olmadan çalıştığını, olağanüstü durumlarda akredite almak için yeterli zaman olmadığını da kaydetti. 

Rus gazeteci, “Doğrusunu söylemek gerekirse, akreditasyonun gerektiğini düşünmemiştim. Beni başka bir nedenden dolayı durdurdular ve sırf bir suçumun olduğunu kanıtlamak için akreditasyon eksikliğini sonradan ortaya çıkardılar.” suçlamasında bulundu.

CİHAN
<< Önceki Haber Rus gazetecinin 'Taksim' itirafı! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER