Obama ipleri kopardı!

ABD Başkanı Barack Obama, Rusya ile ilişkilerin durdurulacağını ve yeniden gözden geçirileceğini söyledi

Obama ipleri kopardı!

ABD Başkanı Obama, bugün düzenlenen basın toplantısında medya mensuplarının ABD ile Rusya ilişkileri hakkındaki sorularını yanıtladı. 

İki ülke arasındaki ilişkilerin son zamanlarda zorlaştığının farkında olduğunu söyleyen Obama, Putin’in Rusya devlet başkanlığına yeniden seçilmesi öncesinde ilişkilerin gelişmekte olduğunu ifade etti. 

Obama, Putin’in başa gelmesi sonrasında ise Suriye ve insan hakları konularını da içeren “birtakım farklılıkların ortaya çıktığını” dile getirdi. Obama ayrıca mevcut koşullar altında ve Putin’in “geriye dönük düşünce yapısı dolayısıyla” Rusya ile ilişkilerin durdurulacağını ve yeniden gözden geçirileceğini ifade etti. 

Obama, Putin’i ülkeleri arasındaki gerilen ilişkilerde “geriye yönelik değil, ileri odaklı düşünmesi” yönünde teşvik ettiğini söyledi. Eski ABD Ulusal Güvenlik Ajansı’na (NSA) ait gizli denetleme sistemlerinin bilgisini sızdıran eski NSA çalışanı Edward Snowden hakkında da konuşan ABD Başkanı Barack Obama, “Snowden’in bir vatansever olduğunu düşünüyor musunuz?” şeklindeki soruya, “Düşünmüyorum” cevabını verdi.

Obama ayrıca, “3 ağır suçla suçlanan Snowden eğer doğru bir şey yaptığına inanıyorsa, her Amerikan vatandaşı gibi buraya gelip avukatı ile birlikte mahkeme karşısına çıkarak kendisini savunur.” şeklinde konuştu.

İHA
<< Önceki Haber Obama ipleri kopardı! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER