NATO'dan çok sert tepki

NATO’dan Ukrayna’daki krizle ilgili olarak Rusya’ya yönelik çok sert açıklama geldi.

NATO'dan çok sert tepki

NATO adına açıklamayı askeri ittifakın Genel Sekreter Yardımcısı Alexander Vershbow yaptı. Brüksel’de konuşan Vershbow, “Rusya, son aylarda Ukrayna konusundaki  davranışlarıyla NATO’yu yeniden 23 yıl önce olduğu gibi tekrar düşman gördüğü netlik kazanmıştır, bu nedenle bizim de ‘ortak’tan çok hasım olarak görmeye başlamamız gerekir. NATO, Rusya’nın komşusu,  dost ve müttefik ülkelerin egemenlik ve bağımsızlıklarını sağlamak için elinden geleni yapacaktır. Rus dünyasını savunma kisvesi altında Moskova’nın yayılmacı politikasına karşı konulacak” açıklamasını yaptı.

BM GÜVENLİK KONSEYİ ACİL TOPLANDI

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK), Rusya'nın isteği üzerine, Ukrayna'da meydana gelen gelişmeleri görüşmek üzere acil olarak toplandı.

Birleşmiş Milletler'in New York'taki Genel Merkez Binası'nda yapılan toplantıda Ukrayna ve Rusya temsilcileri karşılıklı olarak birbirlerini suçlarken, ABD 'nin BM Daimi Temsilcisi Samantha Power, 25 Mayıs'ta yapılması öngörülen seçimlerin altın değerinde bir fırsat olduğunu ve kaçırılmaması gerektiğini söyledi. 
<< Önceki Haber NATO'dan çok sert tepki Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER