Mısır'dan gelen kan donduran haber!

Darbe karşıtı protestoların yapıldığı Rabiatul Adeviyye meydanındaki müdahalede ölü sayısı artıyor.

Mısır'da korkulan oldu!

Mısır'da güvenlik güçleri "Baltacıların" da desteğiyle Rabiatul Adeviyye meydanındaki darbe karşıtı göstericilere ateş açıp, gaz bombasıyla müdahale etti. Müdahale sonrası 200 kişi hayatını kaybetti, yaralı sayısı ise 5 bini aştı.

Meydandaki sahra hastanesi yetkilileri yüzlerce yaralının polisin kullandığı gerçek mermiyle başından ya da göğsünden vurulduğunu, çok sayıda ağır yaralı olması nedeniyle ölü sayısının artmasından endişe ettiklerini belirttiler.

Keskin nişancı iddiası

Öte yandan Hürriyet ve Adalet Partisi'nin "Hürriyet ve Adalet Portali" isimli resmi internet sayfası bazı keskin nişancıların Rabiatul Adeviyye meydanı yakınındaki Ezher Üniversitesine bağlı Davet Fakültesi binasına çıkarak göstericilerin üzerine, hedef gözeterek gerçek mermiyle ateş ettiğini iddia etti. Sitenin haberinde, polislerin Rabiatul Adeviyye meydanından  Medinetu'n-Nasr Mahallesi'ndeki sigorta hastanesine getirilen onlarca yaralıyı gözaltına aldığı bildirildi.

Görgü tanıkları meydandakilerin güvenlik güçlerine kaldırım taşlarıyla karşılık verdiğini ve zırhlı araçların meydana girmesini engellemek için barikatlar kurduğunu söyledi. Polisin meydana açılan Nasır City'deki çevre caddelerden de göstericilere müdahale ettiği ve zaman zaman gerçek mermi kullandığı iddia edildi.

AA
<< Önceki Haber Mısır'dan gelen kan donduran haber! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER