Mısır'da dikkatlerden kaçmayan ilginç detay!

Darbe oldu, elektrik geldi, gaz kuyrukları bitti, suç azaldı!

Mısır'da dikkatlerden kaçmayan ilginç detay!

  • Mısır'da polis memurları sokaklardan kaybolmuştu.
  • Benzin kuyrukları ve elektrik kesintisi halkı bezdirmişti.
  • Darbeden sonra bu sorunların hepsi sona erdi!

Mısır'da askeri müdahaleden önce halkın şikayet ettiği en önemli konuların başında elektrik kesintileri, gaz kuyrukları ve asayiş meseleleri geliyordu. ABD'nin etkili gazetesi New York Times'ta dün yayımlanan bir haber tüm bu meselelerin aslında eski lider Hüsnü Mübarek yanlılarının Mursi'ye yönelik sabotaj faaliyetlerinden kaynaklandığını ortaya çıkardı. Türkiye Gazetesi'nde de yer alan haber özetle şöyle;

Ekonominin yüzde 40'ını elinde bulunduran ordu, Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'yi devirdiğinden bu yana hayat şartları  'birdenbire iyileşiverdi'. Gaz kuyrukları kayboldu, elektrik kesintileri durdu ve polis sokaklara döndü. Polisin, Mursi yanlılarına biber gazlı müdahalesi muhaliflerce alkışlandı. Bu durum, Mübarek'in devrilmesinden sonra ona bağlı kadroların Mursi yönetimi sırasında hayat kalitesini baltalama hususunda belirgin bir rol oynadığını gösteriyor.  Müslüman Kardeşler, Mursi'nin başarısız olması için komplo düzenlendiğini savunuyor. 

Mursi döneminde Tedarik ve İç Ticaret Bakanı olan Nasr el- Faraş bunun darbeye hazırlık olduğunu kaydediyor. El Faraş'a göre devletin farklı kısımlarının hepsi krizi meydana getirmekte rol oynadı. Mübarek'e ve ülkenin üst düzey generallerine yakın olan eski düzen yanlıları ayrıca Mursi'yi devirmek isteyenleri örgütledi, mali ve fikri yardımda bulundu. Bunlar arasında Mısırlı milyarder Nakip Saviris, eski Anayasa Mahkemesi üyesi Tahani el-Gebali, Mübarek döneminin son başbakanı Ahmed Şefik'in hukuk danışmanı Şevki el-Said gibi isimler bulunuyor. Saviris, ülke çapında bürolarını Mursi muhalifi Temerrüd hareketinin kullanımına açtığını hatta onlar için klip bile hazırlattığını belirterek, 'Bundan onların bile haberi yok' dedi.
<< Önceki Haber Mısır'da dikkatlerden kaçmayan ilginç detay! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER