Lübnan'da bombalı saldırı: 4 ölü

Lübnan Sağlık Bakanlığı, bomba yüklü aracın infilak etmesi sonucu 4 kişinin öldüğünü, 45 kişinin yaralandığını açıkladı

Lübnan'da bombalı saldırı: 4 ölü

Lübnan Sağlık Bakanlığı, Hizbullah'ın kalesi olarak bilinen başkent Beyrut'un güneyinde bomba yüklü bir aracın infilak etmesi sonucu ölenlerin sayısını 4, yaralananların sayısının ise 45 olarak açıkladı.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Beyrut'taki Bi'r el-Abd ile Hıreyk mahalleleri arasında Hizbullah'ın siyasi bürosu ve El-Menar televizyon kanalına ait binaya yakın bölgede bomba yüklü aracın infilak etmesi sonucu 4 kişi hayatını kaybetti, 45 kişi yaralandı.

Patlamada onlarca araç yanarken, çevredeki binalarda da ağır hasar meydana geldi. Hizbullah mensubu silahlı kişiler, yaralananların hastaneye sevk edilmesi sırasında oluşan izdihamı dağıtmak ve yolu açmak için havaya uyarı ateşi açtı.

Öte yandan emniyet kaynaklarından alınan bilgiye göre, patlamanın akabinde ülkenin kuzeyindeki Trablus'ta Suriye rejimi yanlılarının çoğunlukta olduğu Cebel Muhsin ile Suriye muhalefetine destek veren grupların yer aldığı Babu't Tebbane bölgelerinde çatışmalar başladı. Güvenlik güçlerinin, 6 kişinin yaralandığı çatışmaları sonlandırmak için bölgede konuşlandığı ifade edilidi.

Hizbullahın kalesi olarak bilinen Beyrut'un güney kesimindeki Bi'r el-Abd ve Ruveys bölgelerinde geçen ağustosta da iki saldırı düzenlenmişti. Başkentte 27 Aralık'ta düzenlenen son saldırıda ise eski Maliye Bakanı Muhammed Şatah hayatını kaybetmişti.

AA
<< Önceki Haber Lübnan'da bombalı saldırı: 4 ölü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER