Korkuyla beklenen an geldi ! - Foto

ABD'de korkuyla beklenen Ike kasırgası, Teksas eyaletinin Meksika Körfezi kıyılarında etkisini şiddetle göstermeye başladı.

Korkuyla beklenen an geldi ! - Foto

Ike kasırgasının "gözü" olarak adlandırılan merkez bölümü, Texas'taki Galveston kentini vurmaya başladı. Merkezi Miami'de bulunan Ulusal Kasırga Merkezi, radar verileri ve yüzey gözlemlerine göre kasırganın merkezinin yerel saatle 02.10'da Galveston'a ulaştığını belirtti. Ike kasırgasının, Texas eyaletinin Meksika Körfezi kıyılarında etkisini şiddetle göstermeye başladığı açıklanmıştı.

SON 50 YILIN EN BÜYÜK FELAKETİ - KARELER

Kasırga kıyıdan içeriye doğru ilerlerken ilk önce ABD'nin dördüncü büyük kenti olan Houston'ı etkisine alacak. Kasırganın, Houston bölgesinde yoğun olarak bulunan petrol tesislerinde hasara yol açmasından kaygılanılıyor. Ike kasırgasının Houston'dan sonra yine büyük bir kent olan Dallas'a yönelmesi bekleniyor. Kasırga öncesinde kıyı bölgelerinden yaklaşık 1 milyon kişi tahliye edildi, ancak sahildeki yerleşim merkezlerinde hala en az 90 bin kişinin bulunduğu tahmin ediliyor. Üç yıl önceki Katrina kasırgasından bu yana ABD'yi tehdit eden en büyük doğal felaket olarak görülen Ike kasırgasının çapı bin kilometreyi buluyor. Ike'ın sahilde ilk vuracağı Galveston, 1900 yılında benzer bir kasırgada ABD tarihinin en büyük doğal felaketlerinden birine sahne olmuş ve 6 bin kişi yaşamını yitirmişti. Ike'ın, Teksas'ın Meksika Körfezi kıyılarını son 50 yılda tehdit eden en büyük kasırga olduğu belirtiliyor.
<< Önceki Haber Korkuyla beklenen an geldi ! - Foto Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER