Koalisyon uçaklarıdan PKK uzantısı YPG'ye büyük şok!

Kobani’de IŞİD’e karşı savaşan PKK uzantısı YPG milisleri, yanlışlıkla ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyonun uçaklarına hedef oldu.

Koalisyon uçaklarıdan PKK uzantısı YPG'ye büyük şok!

Aniden bastıran kum fırtınasının görüş mesafesini 100 metreye düşürmesi sebebiyle savaş uçakları IŞİD yerine YPG mevziini vurdu. Kazanın bilançosu açıklanmadı.

Suriye'nin Kobani şehrine saldırılarını sürdüren IŞİD'e karşı ABD öncülüğünde kurulan koalisyon uçaklarının, toz bulutunun görüş mesafesini 100 metreye düşürmesi sebebiyle yanlışlıkla örgüte karşı savaşan Kürt milisleri vurduğu öğrenildi. PKK'nın Suriye kolu PYD'nin silahlı güçleri YPG'ye ait bir mevzii hedef alan saldırıda ölü ve yaralı sayısı ise açıklanmadı. Zaman'a konuşan PYD Siyasi Komite Başkanı Ömer Alluş, “Kobani'nin üzerini toz bulutu kaplaması nedeniyle koalisyon güçlerine ait savaş uçaklarının IŞİD mevzileri yerine YPG'ye ait bir mevzii vurdukları doğrudur." sözleriyle olayı doğruladı.

Görüş mesafesinin metrelere düşmesi nedeniyle koalisyon güçlerinin hava saldırısının durmasını fırsat bilen IŞİD güçleri, bölgeye saldırılarını artırdı. Militanlar şehirde bir de intihar saldırısı düzenledi. Örgütün, şehir merkezinde YPG'nin karargah olarak kullandığı bir binayı ele geçirdiği öğrenildi.

IŞİD ile YPG arasındaki çatışmalar Mürşitpınar Sınır Kapısı etrafında devam ederken sınır kapısı noktasını şiddetli havan topu ve tank saldırısına tutan IŞİD militanlarının sınır hattı etrafında otomatik ve Kanas keskin nişancı silahlarıyla mevzilendikleri kaydedildi. Bu nedenle şehirden tahliyelerin zorlaştığı belirtildi. Şiddetli çatışmalar nedeniyle sınır kapısı kapatılırken ambulans ve cenaze giriş-çıkışları da durduruldu. Suriye İnsan Hakları Gözlemevi'ne göre şehrin neredeyse yarısı artık IŞİD kontrolünde.

Ailelerin kulağı Kobani'de

Bir aya yaklaşan IŞİD'in Kobani'ye yönelik saldırılarına karşı koymak için sınırı geçen pek çok Türkiyeli Kürt'ün aileleri ise yakınlarını kurtarabilmek için sınıra yığıldı. Çatışmalar nedeniyle sınırın 400 metre gerisinde bekleyerek IŞİD'e karşı savaşan çocuklarının akıbeti hakkında endişelenen aileler evlatlarını savaştan çıkarabilmek için her yolu deniyor. Güvenlik güçleri ise çatışmaların sınıra çok yakın bir noktada olması nedeniyle geçişlere izin vermiyor. Birçok aile askerlere gözyaşları içinde yalvararak çocuklarını Kobani'den geri getirmelerini istiyor. Ailelerin, "Ne olur Kobani'ye geçmemize izin verin. Gidip çocuklarımızı getirelim. Onların yerine biz ölelim, yeter ki çocuklarımız yaşasın." şeklindeki sözleri sınırda nöbet tutan güvenlik güçlerini de duygulandırıyor.

Adana'da okuyan kardeşi Ahmet'in KPSS'ye hazırlanırken savaşa götürüldüğünü anlatan abi Ali, kardeşinin peşinden Kobani'ye geçtiğini ancak burada YPG komutanları tarafından azarlandığını ve eli boş geri dönmek zorunda kaldığını anlatıyor. Kardeşinin gitmesinin ardından işini bırakarak Suruç'a gelen acılı abi, yaralı veya ölü olarak getirilen YPG'liler arasında kardeşini bulabilmek için Suruç Devlet Hastanesi bahçesinde bekliyor.Zaman
<< Önceki Haber Koalisyon uçaklarıdan PKK uzantısı YPG'ye büyük şok! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER