İtalya'dan Schengen kurnazlığı!

Almanya'ya öyle bir oyun oynuyorlar ki... Ekonomik krizle boğuşan İtalya başındaki diğer soruna böyle çare buldu!

İtalya'dan Schengen kurnazlığı!

Bir yandan ekonomik krizle boğuşan, diğer yandan Afrikalı göçmen sorunlarıyla baş etmeye çalışan İtalya çareyi kurnazlıkta buldu.

Schengen konusunda düzenleme isteyen ancak diğer Avrupa Birliği ülkelerinin muhalefetiyle karşılaşan İtalya, ülkesine gelen göçmenleri ilginç bir yöntemle birliğin diğer ülkelerine gönderiyor.

İngiliz basınında çıkan haberlere göre, ülkesinde mülteci statüsü tanımak istemediği binlerce Afrikalı göçmene 3 aylık Schengen vizesi ve 500 Euro seyahat ücreti veren İtalya, bu kişileri Almanya’ya gönderiyor.

Alman Dışişleri Bakanlığı’na göre, İtalya’nın bu şekilde vize verip Almanya’ya ‘yolcu ettiği’ mülteci sayısı 5 bin 700'ü buluyor.

AB kanunlarına göre, yasadışı göçmenler birliğe girdikleri ülkeden sınır dışı edilmeleri gerekiyor veya AB’ye ilk girdikleri ülkede ‘iltica’ başvurusu yapmaları icap ediyor. İtalya ise son yaptığı uygulamayla bu işe yanaşmıyor.

Alman yetkililer, ülkeye her geçen gün gelen Afrikalı göçmenlerin sayısının arttığını ancak vize süresi dolan kişilerin yeniden İtalya’ya dönmeyi reddettiklerini belirtiyor.

CİHAN
<< Önceki Haber İtalya'dan Schengen kurnazlığı! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER