Irak'tan Türkiye aleyhine çok kritik hamle

Ceyhan'dan Kuzey Irak petrolü satışının yapılması tepki çekti. Petrolün izinsiz taşındığını belirten Irak hükümeti, Türkiye hakkında Tahkim'de dava açmak için başvuruda bulundu.

Irak'tan Türkiye aleyhine çok kritik hamle

Kuzey Irak Bölgesel Kürt Yönetimi'nin Türkiye üzerinden petrol satışı yapması ortalığı karıştırdı. ABD 'kaygılıyız' açıklaması yaparken, Bağdat Türkiye hakkında Tahkim'e dava açtı.

Irak Petrol Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, "Türkiye Cumhuriyeti ve devlete ait boru hattı işletmecisi BOTAŞ hakkında Uluslararası Ticaret Odası (ICC) nezdinde tahkime dava açılması başvurusunda bulunulduğu" belirtildi. Irak Merkezi Yönetimi, bu şekilde Irak Bölgesel Kürt Yönetimi tarafından Irak-Türkiye boru hattından pompalanan ham petrolün izinsiz taşınması, depolanması ve yüklenmesini durdurmayı amaçladığını belirtti.

‘BAĞIMSIZLIĞA GÖTÜRÜR’

Pet­rol Mü­hen­dis­le­ri Oda­sı Ener­ji Po­li­ti­ka­la­rı Ça­lış­ma Gru­bu Baş­ka­nı Nec­det Pa­mir,  “Hu­kuk­suz bir iş ya­pı­lı­yor. Bar­za­ni ba­ğım­sız­lı­ğı­nı ilan et­mek için eko­no­mik ka­zanç el­de et­mek is­ti­yo­r” de­di.

CHP Ada­na Mil­let­ve­ki­li Fa­ruk Lo­ğoğ­lu da ya­pı­lan fa­ali­ye­tin Irak  ana­ya­sa­sı­na ay­kı­rı ol­du­ğu­nu be­lirt­ti.  Lo­ğoğ­lu, “Bar­za­ni için Irak yö­ne­ti­mi kar­şı­mı­za alın­dı­” diye konuştu.

Bugün



<< Önceki Haber Irak'tan Türkiye aleyhine çok kritik hamle Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER