Hükümet yanlısı medyayı utandıracak haber!

Hükümet yandaşı medyanın, Ermeni tasarısını sunan ABD’li Senatör Robert Menendez üzerinden, Türkî Amerikan Birliği'nin düzenlediği kongreye dair karalama çalışması yapması çabası tutmadı..

Hükümet yanlısı medyayı utandıracak haber!

Hükümet yanlısı yayın yapan bazı medya organları, Ermeni tasarısını sunan ABD’li Senatör Robert Menendez’in, Türkî Amerikan Birliği’nin (TAA) Washington’da her yıl düzenlediği kongreye katılmasının ardından tasarıyı hazırladığını iddia etti.

“Bir bu eksikti” başlığı ile verilen haberde Menendez’in söz konusu tasarıyı TAA kongresinden sonra hazırladığı lanse edildi. ABD’li senatörün 9 Nisan’da TAA’nın kongresine katıldığına dikkat çekilerek, “10 Nisan’da ise 12’ye karşı 5 oyla kabul edilen tasarıyı hazırladı.” ifadesi kullanıldı. Ancak Menendez tasarıyı 3 Nisan’da Cumhuriyetçi Partili Illinois Senatörü Mark Kirk ile birlikte komiteye sunmuştu. 

Haberde, Menendez'in programa katılması üzerinden, TAA’nın Türkiye’nin ulusal menfaatlerine aykırı hareket ettiği algısı oluşturulmaya çalışıldı. Oysa tam aksine Senatör Menendez’in TAA kongresini ziyareti sonrası, Türkiye’nin lehine sayılabilecek olumlu gelişmeler yaşandı. TAA yetkilileri kongreye katılımı sırasında Menendez’e tasarıdan dolayı duydukları rahatsızlığı dile getirdi. Menendez, belki de bu girişimlerin bir sonucu olarak oylama öncesi Türkiye’den soykırım kabulünün talep edildiği metindeki “Türkiye” isminin geçtiği tüm maddeleri kaldırttı. 

TUSKON BAŞKANI MERAL’DEN TAA KONGRESİ'NDE TASARI UYARISI

Öte yandan Ermeni tasarısı TAA’nın düzenlediği Türkî Amerikan Kongresi’nde de gündeme gelmişti. TUSKON Başkanı Rıza Nur Meral, kongrede yaptığı konuşmada salonda bulunan ABD’li milletvekillerine seslenmiş ve tasarının Türkiye-ABD ilişkilerine zarar verebileceğine dikkat çekmişti. Meral, milletvekillerinden Türkiye’yi bu konuda anlamalarını talep etmişti.

TAA Başkanı Faruk Taban ise kongre öncesi düzenlediği basın toplantısında görüştükleri milletvekillerinden taraf olmamalarını istediklerini ve bu tasarının geçmesinin yanlış bir adım olacağı konusunda kendilerini bilgilendirdiklerini söylemişti. 

CİHAN

<< Önceki Haber Hükümet yanlısı medyayı utandıracak haber! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER