Harvard Türklere emanet!

Dünyanın en prestijli okullarından biri olan Harvard Üniversitesi, Türkler'le anılıyor

Harvard Türklere emanet!

ABD’deki Harvard Üniversitesi, Türk bilim adamlarına emanet. Gökhan Hotamışlıgil, Mehmet Toner ve Mehmet Burak'tan sonra Bülent Kızıltan bölüm başkanı oldu.

Dünyanın en prestijli okullarından biri olan Harvard Üniversitesi, bu aralar Türkler'le anılıyor. Prof. Dr. Gökhan Hotamışlıgil, Prof. Dr. Mehmet Toner ve Dr. Mehmet Furkan Burak'tan sonra, uzay araştırması yapan birimin başına bir Türk getirildi. Türkler'in bilim alanındaki başarısı, sınırları aştı. Harvard Üniversitesi Astrofizik Merkezi'nin kıdemli araştırmacısı Dr. Bülent Kızıltan, uzayın sırlarını araştırdı. Astrofiziğin en gizemli oluşumlarından nötron yıldızlarını "dinlemede" müthiş bir başarıya imza attı. Bu başarı, Harvard Üniversitesi tarafından taçlandırıldı. Türk bilimadamı Kızıltan, astronomik gözlemler ve uzay teknolojileri alanında oluşturulan uluslararası konsorsiyumun başına getirildi.

'GURUR DUYUYORUM' DEDİ 
Dr. Kızıltan'ın, gökbilimcileri ve uzayla ilgili teknolojileri biraraya getirip, hem uzay bilimleri hem de günlük teknoloji uygulamalarındaki problemlere çözüm üreteceği açıklandı. Bir Türk olarak gurur duyduğunu söyleyen Dr. Bülent Kızıltan, "Artık Türkiye çok globalleşti ve Türk bilim insanları dünyaya entegre bir projenin başında pekala olabiliyor" diye konuştu. 

KİMLER VAR KİMLER
Dr. Bülent Kızıltan'ın başarısı, gözleri Harvard'da görev yapan Türkler'e çevirdi. Harvard Üniversitesi Genetik Kompleks Hastalıklar Bölüm Başkanı Prof. Dr. Gökhan Hotamışlıgil, Harvard Tıp Okulu'ndan Prof. Dr. Mehmet Toner, Harvard Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde görevli Dr. Mehmet Furkan Burak da Türkiye'nin dünyadaki gururu olarak öne çıkıyor.
<< Önceki Haber Harvard Türklere emanet! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER